Proglašenje najboljih sportaša Grada Zagreba za 2019.

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI I EKIPE GRADA ZAGREBA U 2019.

Sportski savez Grada Zagreba i ove je godine proglasio najbolje sportaše Zagreba na adventskoj pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića.
Sandra Perković i Tin Srbić – najbolja su sportašica i sportaš grada Zagreba. Atletskoj kraljici ovo je deveto priznanje (osmo zaredom) kao najboljoj sportašici grada i to u godini bez slavlja u Dijamantnoj ligi, ali s medaljom kad je bilo najpotrebnije – broncom na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Gimnastičar Tin Srbić postao je sportaš Zagreba drugi puta, pred dvije godine kao senzacionalni svjetski prvak na preči, ovoga puta s dva srebra oko vrata – s europskog i svjetskog prvenstva.
Valent i Martin Sinković kao svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara najbolja su posada Grada petu godinu za redom, dok su nogometaši Dinama drugu godinu zaredom najbolja momčad Zagreba. Odbojkašicama Mladosti nagrada za najbolju žensku ekipu dodijeljena je dvanaesti puta.

Najuspješnijim trenerima proglašeni su Nikola Bralić, Lucijan Krce i Nenad Bjelica.
Trofej za životno djelo dobili su Zagrebačko tjelovježbeno društvo Hrvatski sokol (145 godina postojanja), Zagrebački skijaški savez (125 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj), Udruga invalida Hrabri (50 godina postojanja), Jasmina Katalinić i Vjekoslav Šafranić. Godišnje nagrade za vrhunske sportske rezultate ili pak izniman uspjeh u sportskoj djelatnosti otišle su u ruke Mireli Šikoronji Ivančin, Karate klubu Hercegovina-Zagreb, Zagrebačkom sveučilišnom športskom savezu, te velikim sportskim nadama Luciji Lesjak i Vjekoslavu Luburiću.
Sportski savez Grada Zagreba kao i obično, dodijelio je priznanja sportašima s invaliditetom: stolnotenisačici Heleni Dretar Karić, atletičaru Ivanu Katanušiću, kuglačicama Ruži Markešić i Petri Deši, Luki Drokanu (obaranje ruke), te Lauri Štefanac u kategoriji gluhih sportaša.
Na 44. tradicionalnom proglašenju sportaša Zagreba priznanja su uručena i mladim sportašima (72 dobitnika), osvajačima više od 80 medalja na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima, dok su zagrebački sportaši ukupno osvojili 224 medalja u 33 sporta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *