Sandra Perković srušila osobni rekord i osvojila treće europsko zlato!

Sandra Perković osvojila je očekivano zlato na europskom prvenstvu u bacanju diska. Već u prvoj seriji (64,58 metara) Sandra je ostavila sve svoje suparnice na pristojnoj razdaljini, a drugoj seriji bacila je nedostižnih 67,37 metara. U trećoj još dalje – 68,78 metara, a u petoj do novog osobnog i hrvatskog rekorda – 71,08 metara. To je bio ujedno i zlatni hitac.Sandra je osvojila tako treće zlato zaredom, a to nije pošlo za rukom niti jednoj diskašici u povijesti. Barcelona (2010), Helsinki (2012) i Zurich (2014). Kakva serija zlatnih medalja….

Sa tri uzastopna zlata u bacaju diska, Sandra je dostigla Istočne Njemice Marlies Göhr (100 m), Maritu Koch (400 m) i Karin Blazer (100 m prepone) koje su također triput za redom osvajale europske naslove. Sada Sandra ima novi cilj – za dvije godine osvojiti četvrti naslov i tako dostići po broju naslova Heike Drechler (dalj) i Nadeždu Čižovu (kugla).

Posljednji put je neka bacačica dosegla preko 71 metar prije 22 godine. Bila je to Kineskinja Yan Li Xiao, a bacila je 71,68 metara na mitingu u Pekingu. Ali prema viđenom, mogla bi Sandra i preko 72 metra uskoro! ………objavio www.večernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *