Sportska elita podijelila svoja razmišljanja te viziju o hrvatskom nogometu 2030. (video)

U prvom dijelu emisije sportska elita Zlatko Dalić; Nenad Bjelica; Igor Bišćan; Ognjen Vukojević; Josip Šimunić te Tomislav Rukavina podijelili su svoja razmišljanja, iskustva i sportsku viziju o hrvatskom nogometu 2030. u sklopu 18. izdanja međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu.

Svaki nogometni trener treba njegovati svoj osobni stil rada te ustrajati u njemu. To je moja vizija uspješnog načina rada u nogometu u narednih deset godina. Iznimna mi je čast upravo ovdje podijeliti svoja razmišljanja jer sam pohađao Kineziološki fakultet i ovdje naučio svoje prve korake u trenerskom poslu. – izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Nenad Bjelica, trener GNK Dinamo, također je iznio zanimljivu viziju:

Jako je važno adaptirati se novim trendovima u nogometu. Mislim da se sa svakim načinom igre može biti uspješan samo ga treba prilagoditi igračima s kojima raspolažemo. Ipak, najvažniji dio trenerovog posla je odabrati dobar stručni tim i karakterne igrače, a zatim osigurati naporan rad, obiteljsku atmosferu, uzajamni respekt, postavljanje visokih ciljeva, samoodgovornost, optimizam, dobru komunikaciju i  motivaciju.

U nastavku emisije slijedi prilog vezan uz hrvatsku mušku košarkašku reprezentaciju koja je uvjerljivo pobijedila Švedsku 72:56. Zatim prilog posvećen Zagrebašima koji su u susretu 13. kola A skupine Lige prvaka slavili protiv danskog Aalborga s 31-30 te ostali u igri za osminu finala. Emisiju smo zaokružili intervjuom s  Istokom Rodešom i Marinom Bašićem, ženskom odbojkom te našim HPO Ivanom Katanušićem.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *