Sportski uspjesi koji su obilježili Hrvatski sport u 2018. godini (video)

Donosimo pregled najvažnijih sportskih uspjeha u 2018. godini, koja je po rezultatima bila jedna od najuspješnija od stjecanja nezavisnosti, jer su njoj nogometaši osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a tenisači po drugi put najcjenjeniji teniski trofej Davis Cup.
Po službenim podacima Hrvatskog olimpijskog odbora u nastupima na svjetskim i europskim prvenstvima te svjetskim i europskim kupovima u raznim sportovima hrvatski su sportaši u 2018. osvojili 260 medalja i to u seniorskim konkurencijama 62 zlatne, 48 srebrnih i 71 brončanu, a u juniorskim 22 zlatne, 27 srebrnih i 30 brončanih.
Pored uspjeha u momčadskim sportovima godinu su obilježili i istaknuti pojedinci, a prije svih kapetan nogometne reprezentacije Luka Modrić koji je osvojio sva najvažnija individualna priznanja ove godine što do sada nije uspjelo niti jednom nogometašu svijeta.
Sandra Perković je peti put za redom osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska, Mate Pavić postao je najbolji svjetski tenisač u igri parova, braća Fantela osvojila su zlato na SP u jedrenju u klasi 49-er, a braća Sinković su naslovu europskih prvaka dodali i naslov najboljeg veslačkog dvojca na svijetu.
Ivan Šarić postao je prvi hrvatski šahist koji se okitio titulom prvaka Europe, a karatist Ivan Kvesić je tituli svjetskog prvaka pridodao i srebro s europskog prvenstva, dok je Dino Sokolović osvojio prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Zimskim paraolimijskim igrama. ….više u video prilogu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *