Zlatko Dalić: “Što očekujem?…. da budemo Svjetski prvaci!” (video)

Hrvatska nogometna reprezentacija trebala bi krajem svibnja ili početkom lipnja sljedeće godine odigrati prijateljsku utakmicu s Brazilom, što bi bio vrhunac priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali i idealan test za vatrene uoči sraza s Argentincima, koji nas očekuje 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

Dalićeva momčad tako će uoči SP-a odigrati ukupno četiri pripremna ogleda. Već su potvrđeni sudari s Peruom 23. ožujka u Miamiju te s Meksikom 27. ožujka u Dallasu, a još uvijek je u fazi pregovora susret s jednom afričkom selekcijom koja bi trebala glumiti Nigeriju.

Na popisu želja su Kamerun, Senegal, Gana i Burkina Faso, a ta utakmica, posljednja uoči polaska u Rusiju, trebala bi se igrati negdje na hrvatskom tlu 8. ili 9. lipnja, budući da selekcija 11. lipnja iz Zagreba polijeće za Sankt Peterburg. Bilo bi logično da se ta utakmica onda i igra u Zagrebu i stoga što prijateljska utakmica A reprezentacije u Maksimiru nije igrana još od veljače 2012. godine, kada je Hrvatska bila poražena od Švedske.
Ovakav odabir suparnika uoči velikog turnira potpuni je zaokret u izborničkoj politici i Zlatku Daliću treba čestitati na odvažnosti. Podsjetimo, bivši izbornik Ante Čačić za Euro u Francuskoj zagrijavao se protiv Moldavije i San Marina, dok je Niko Kovač uoči SP-a u Brazilu pokazao malo više hrabrosti suprotstavivši se Maliju i Australiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *