Zoran Zekić: “Gdje smo mi još od Dinama i Rijeke!” (video)

Nakon godina balansiranja na rubu likvidacije, i financijske i rezultatske, novi život nije mogao početi bolje. Osijek otprije pola godine, kada je klub prešao u ruke privatnih investitora, mađarskog građevinskog magnata Lorinca Meszarosa i osječkog poduzetnika s adresom u Dubaiju Ivana Meštrovića, i Osijek danas nisu isti klub.

Iako je proces uzleta dugoročan, promjena je već vidljiva, klub je posložen i ambiciozan s velikim planovima, financijski stabilna sredina u kojoj plaće, za razliku od svih prethodnih godina, na račun sjedaju u dan, a “repovi” naslijeđenih dugova, odnosno obveze iz predstečajne nagodbe u rokovima podmiruju…

Takav projekt, neskriveno ambiciozna epiloga, podrazumijeva stabilnost na svim razinama, uključujući i struku koja u Osijeku radi na duge staze.

Nevjerojatno za prilike u Prvoj HNL u kojojtrenerima glave lete poslije dva vezana poraza, pa tako i za dosadašnju praksu u Osijeku u kojem je u samo sedam od posljednjih 20 godina sezonu završio trener koji ju je i počeo.

Nakon što je lani osigurao opstanak, saZoranom Zekićem potpisan je ugovor na tri sezone, no nikakav imperativ ove godine nije stavljen pred njega. Međutim, rezultati su stigli odmah. Sezona koja je trebala biti prijelazna počela je bajkovito.

 

Odgovori