16. memorijal Matija Ljubek 2017. (video)

20. svibnja, održano je 16. po redu Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kajaku i kanuu na mirnim vodama i Međunarodna Memorijalna utrka Matija Ljubek na regatnoj stazi ŠRC Jarun.

Prvog dana, 20. svibnja, natjecanje je počelo u 10,00 sati, a sudjelovale su sljedeće zemlje: Taiwan, Srbija, Bosna i Hercegovina, Austrija i Slovenija. Memorijalna utrka Matija Ljubek započela je u 12,00 sati te je glavna nagrada otišla u ruke En-Ping Choua sa Taiwana, čiji je trener proslavljenji kanuist Attila Vajda koji je također svojim dolaskom podržao memorijal Matija Ljubek, drugo mjesto zauzeo je Štefo Lutz, a treće Bruno Kumpez oba natjecatelja iz Kajak kanu kluba Matija Ljubek.
Osim regate i Međunarodne memorijalne utrke, organizirala se i utrka u Dragon boat čamcima na kojoj su nastupili poznati lađari iz Bjelovara – Argonauti prvaci 19. Maratona lađa te brojni drugi lađari i veslački klubovi. Po prvi puta ove godine su svi posjetitelji mogli isprobati Dragon boat čamce uz stručno vodstvo tima Kajak kanu kluba Matija Ljubek.

Drugog dana, 21. svibnja, s početkom u 10,00 sati održao se drugi po redu Zagreb Open Water Festival – maraton za kajak-kanu i veslanje na dasci. Nakon maratona održan je SUPer Surfers Challenge, atrkativna utrka veslanja na dasci za profesionalce i amatere.

Odgovori