Andrej Kramarić: Nakon osam godina u Njemačkoj, odlazi u Italiju?

Nakon osam impresivnih godina u njemačkom klubu Hoffenheimu, hrvatski napadač Andrej Kramarić spreman je za novu avanturu, a to će najvjerojatnije biti Italija. 32-godišnji napadač upisao je svoje ime u povijest Hoffenheima, ostavivši trajno nasljeđe kao najbolji strijelac kluba svih vremena.

Dok se Kramarić oprašta od Njemačke, nogometni svijet željno iščekuje njegov sljedeći odlazak u talijansku Serie A. Kramarićev skori transfer otkrio je talijanskim medijima njegov agent Vincenzo Cavaliere. Napadač, koji treba uskoro put Italije, dobio je atraktivne ponude od klubova Serie A. Hoffenheim želi zadržati svestranog napadača, ali nepredvidivost tržišta transfera otvorila je put Kramarićevom putu u Italiju, koji je zakazan već za siječanj.

Cavaliere je istaknuo svestranost hrvatskog reprezentativca i izrazio uvjerenje u Kramarićevu sposobnost da osigura startno mjesto u bilo kojoj momčadi Serie A. Agent je istaknuo privlačnost Kramarićevog profila za nekoliko vrhunskih klubova i sugerirao da bi se sve u vezi transfera u Italiju moglo brzo razvijati u nadolazećim tjednima.

Kramarićev utjecaj na Hoffenheim tijekom njegovih osam godina na čelu nije bio ništa manje nego nevjerojatan. Sa nevjerojatna 123 gola u 267 nastupa postao je najbolji strijelac kluba svih vremena, pretekavši legendarnog Sejada Salihovića. Osim pogodaka, Kramarić je pokazao i svoju svestranost na terenu, davši važan doprinos s 51 asistencijom. Uspjesi hrvatskog napadača u Hoffenheimu sinonim su za rekorde i uspjeh, povećavajući važnost kluba u Bundesligi.

Andrej Kramarić: Jedan od najuspješnijih nogometaša Hoffenheima

Opraštajući se od kluba koji mu je postao dom za navijače i nogomet, Kramarić je iza sebe ostavio ostavštinu koja će još dugi niz godina biti urezana u povijest Hoffenheima. Kramarićev put do legende Hoffenheima bio je ispunjen izazovima. Nakon nejasnog i teškog razdoblja za Kramarića da se afirmira u engleskom klubu Leicester Cityju, iskupljenje je pronašao u Hoffenheimu.

Njegov prelazak u Njemačku pokazao se ključnim jer mu je omogućio da ispuni svoj pravi potencijal i postavi se kao jedan od najplodnijih napadača u Bundesligi. Kramarićeva otpornost i odlučnost bili su očiti dok se oporavljao od poraza u Premier ligi i postao ključna figura u Hoffenheimu. Njegova odluka da napusti Leicester i počne graditi sve iznova u Njemačkoj naposljetku je označila prekretnicu u Kramarićevoj karijeri, utirući put njegovom nevjerojatnom uspjehu.

Uz domaće uspjehe, Kramarić je bio sastavni dio hrvatske reprezentacije. Bio je konstantan igrač na međunarodnoj sceni, postigavši 27 golova u 89 nastupa. Njegovi nastupi na velikim turnirima kao što su UEFA Europsko prvenstvo i FIFA Svjetsko prvenstvo učinili su ga popularnim među hrvatskim nogometnim navijačima.

Odgovori