ATP Casablanca: Robredo i Anderson okrenuli mečeve i izborili finale

Prvi je finale izborio španjolski veteran Robredo (30), koji je s 1-6, 6-3, 6-2 savladao prvog nositelja Stanislasa Wawrinku. Švicarac je lakoćom uzeo prvi set i izborio break-loptu u prvom servis-gemu druge dionice. No, nakon što je to propustio, odnosno nakon što je to Roberdo izvukao, Wawrinkina se igra raspala i od tog je trenutka na terenu postojao samo jedan tenisač.

Roberdu je to bila peta pobjeda u šestom međusobnom susretu protiv Wawrinke, kojom je ujedno osigurao i prvi finale na ATP Touru nakon duge dvije godine. Posljednju je titulu Roberdo osvojio 2011. godine u Santiagu.

Posljednja prepreka na putu do naslova bit će mu Južnoafrikanac Anderson, koji je također morao okrenuti meč protiv Martina Kližana. Slovak je dobio prvu dionicu glatko sa 6-2, te je djelovao bolje i u drugoj. No, break u devetom gemu drugog seta bio je ključan za “psihu” Južnoafrikanca.

Naime, nakon toga je svojim servisom odveo meč u treći set (6-4), a potom i s dva breaka uvjerljivo na samom početku riješio pitanje pobjednika (6-2).

U nedjeljnom će finalu Robredo loviti svoj 11. naslov, a Anderson “tek” treći. Recimo i da je Robredo već igrao u finalu Casablance, ali davne 2001. godine.

 

ATP Casablanca, polufinale:

Robredo – Wawrinka (1) 1-6, 6-3, 6-2

Anderson (2) – Kližan (3) 2-6, 6-4, 6-2

Odgovori