Bild: Red Bull već traži zamjenu za Webbera

Jasno je da između Webbera i Sebastiana Vettela više nema nimalo ljubavi, a u takvim je okolnostima nastavak njihove suradnje nemoguć. Iako je Australac u Sepangu bio žrtva i čelnici momčadi su ga podržali, on je ipak ”druga violina” i na kraju sezone će morati napustiti Red Bull.

Podsjetimo, Vettel je u nedjelju, unatoč izričitoj zabrani iz boksa, prestigao Webbera koji je, ne očekujući potez svoga momčadskog kolege i želeći sačuvati gume, usporio ritam. Nijemac je odjurio do pobjede, a iako je nakon utrke ponudio ispriku, Webber ju nije prihvatio. Australac je i sam najavio da će dobro razmisliti hoće li ostati u Red Bullu nakon ove sezone, ali čini se da više ne mora razmišljati. U austrijskoj su momčadi shvatili da mu se moraju zahvaliti kako bi sačuvali mir unutar svojih redova.

Bild piše da je Red Bullov šef motosporta Helmut Marko, koji je inače već dulje vrijeme izrazito kritičan prema Webberu, dobio zadatak pronaći novog vozača. Trostruki svjetski prvak Vettel bi trebao dobiti mlađeg kolegu koji će biti spreman imati ulogu ”vodonoše” i raditi praktički isključivo za Nijemca.

Vettel je, inače, utorak proveo u sjedištu momčadi u Milton Keynesu gdje je vježbao na simulatoru. Webber je istodobno surfao u rodnoj Australiji.

Odgovori