Bruno Durdov: Čarobnjak Hajdukove sedmice

Svetim hodnicima nogometa tribinama i terenom širom Hrvatske odjekuje novo ime – Bruno Durdov. Sa samo 15 godina i nekoliko mjeseci o ljevonogom čudu već se priča, a njegova priča spaja njegov talent, obiteljsko nasljeđe i obećavajuću budućnost s Hajdukom.

Bruno Durdov rođen je 11. prosinca i nogometni geni su duboko u njegovoj obitelji. Njegov otac Mate Durdov bio je izvanredan veznjak i pravi majstor terena, poznat po preciznosti i ubojitim udarcima s centra koji su u trenu mogli rascijepiti obranu.

Sredinom devedesetih mlada novinarka pratila je Mateovu karijeru i primijetila da nikada nije dobio manje od iznimne ocjene. Mate je put vodio u razne klubove i ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom nogometu. Mate dolazi iz Kaštel Sućurca pa je bilo prirodno da svoj nogometni put započne na Jadranu.

Najmlađi od njegova tri sina, Bruno sada slijedi očeve slavne stope. Njegov najstariji sin Toni karijeru je nastavio u farmaciji, a mlađi sin Marino svoj je poziv pronašao u političkim znanostima i novinarstvu. Obojica su se okušali u nogometu, ali su odabrali različite puteve. No čini se da je Bruno predodređen da se posveti sportu koji je dio njegove obitelji.

Brunov prvi pohod na nogomet započeo je u GOŠK-u u Gomilici, gdje je navukao svoje prve kopačke. No, sudbina mu je spremila veće planove. Već s devet i pol godina Hajdukovi skauti uočili su njegov nadobudni talent i prebačen je na legendarni Poljud. Od tada, Bruno je proveo gotovo sedam godina usavršavajući svoje vještine i pokazujući svoju lijevu nogu kako bi stvorio magiju na terenu.

Bruno Durdov nosi dres Hajduka ukupno 7 godina, no prije toga je trenirao za GOŠK iz Gomilice

Njegova brzina, savršena tehnika i eksplozivan stil igre čine ga magnetom za mlade ljubitelje nogometa. Šaputanja o Brunovim vještinama pretvorila su se u gromoglasan pljesak kada je Bruno prisustvovao vrhunskom treningu svoje momčadi u dobi od 15 godina.

Broj 7 na njegovim leđima više je od broja na njegovim leđima, to je i simbol njegovog potencijalnog utjecaja na terenu. To je potvrda njegovog talenta izvan njegovih godina i pokazuje da je igrač predodređen za veličinu.

Bruno, koji je postigao impresivnih osam golova za kadete, nalazi se na vrhu ljestvice najboljih strijelaca svoje lige, što je potvrda njegove sposobnosti da pogodi mrežu. Ponosno nosi dres U17 reprezentacije, svojim umijećem plijeni pažnju i na nacionalnoj sceni.

Iako je trenutačno član prve momčadi na pripremama, pred ovim mladim čudom budućnost je svijetla. Obitelj Durdov, poznata po nogometnoj tradiciji, nedavno se iz Sućurca preselila u Kaštel Lukšić. Ipak, njihovi su korijeni još uvijek čvrsto usađeni u Kaštelu. To što je ova nogometna obitelj s jadranske obale doputovala do legendarnog stadiona Poljud svjedoči ne samo individualnom talentu, već i kolektivnoj predanosti ovom lijepom sportu.

Svijet nogometa željno iščekuje uspon Brune Durdova jer on nastavlja privlačiti pozornost svojom lijevom nogom i svojim aristokratskim obiteljskim naslijeđem. Ime Brune Durdova moglo bi idućih godina odjeknuti daleko izvan Hajdukovih redova i ostaviti neizbrisiv trag u hrvatskom nogometu.

Odgovori