Fabregas: Nezamislivo je da Barcelona proda Messija

– S Neymarom u momčadi, da sam na mjestu čelnika Barcelone, počeo bih planirati Messijevu prodaju. Neki će se složiti sa mnom, neki neće. Ali, Neymarov dolazak mogao bi kreirati probleme. Uzmite, na primjer, slobodne udarce. Neymar iz jako dobro izvodi, a Messi je dokazao kakav je majstor u tome. Tko će ih sada izvoditi? Ili, činjenica da su Neymar i Barcelona vezani s Nikeom, a Messi s Adidasom. To su situacije koje bi mogle donijeti probleme – veli legenda Barcelone.

– Nezamislivo je da Messi ne bude dio ovog kluba. Leo je najvažniji igrač i nema mu ravnoga. Maknite Messija i možda nećete izgubiti sve, ali ostat ćete velikim dijelom bez onoga što pokreće ovu momčad. Njegovi individualni napori toliko su veliki da doprinose cijeloj momčadi i klubu općenito – rekao je Fabregas za španjolski dnevnik Sport.

O dolasku Neymara u Barcelonu bivši kapetan Arsenala ima samo pozitivne riječi.

– Mislim da ova momčad zaslužuje sve što je donio. Lovili su ga gotovo svi naši rivali. Ovo će definitivno za njega biti dobra okolina za učenje i može nam pomoći ostvariti naše ciljeve.

O vlastitoj ulozi u Barceloni u kojoj nije uspio izboriti standardnoj mjesto u udarnoj postavi…

– Odlučan sam da izborim svoju poziciju. Želim se boriti, natjecati, a posebice osvajati trofeje. Bilo je teško doći ovdje. Borio sam se žestoko i jednom kada dobijete priliku, trebate ju iskoristiti. Naporno ću raditi i ne gubiti s uma svoj cilj, a to je pobjeđivati ovdje.

Odgovori