Francuski kup: Četvrti naslov za Bordeaux

Bordeauxu je ovo prvi trofej nakon sezone 2008/09 kada je osvojio prvenstvo i bio pobjednik Liga kupa. Ujedno, današnjim je trijumfom izborio i nastup u Europa ligi sljedeće sezone.

Junak Žirondinaca u petak je bio malijski napadač Cheick Diabate koji je najprije doveo svoju momčad u vodstvo u 39. minuti, a potom je u 89. zabio pobjednički pogodak za konačnih 3-2. Mogao se, međutim, Diabate pretvoriti i u antijunaka večeri jer je u 48. minuti promašio jedanaesterac, a ubrzo nakon toga je Evian izjednačio. Zanimljivo, Bordeaux je u nedjelju u prvenstvu svladao Evian s 2-1, a Diabate je i tom prilikom bio dvostruki strijelac.

Yannick Sagbo je u 51. minuti donio Evianu izjednačenje (1-1), da bi samo dvije minute kasnije Bordeaux opet poveo. Strijelac je bio Henri Saivet, a iz slobodnog mu je udarca asistirao potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic koji je odigrao cijelu utakmicu.

Brice Djadjedje je u 70. minuti donio Evianu novo izjednačenje, da bi u samoj završnici spomenuti Diabate osigurao Bordeauxu prvi naslov u Francuskom kupu nakon 1987. godine.

 

Francuski kup, finale:

Bordeaux – Evian 3-2 (Diabate 39, 89, Saivet 53 / Sagbo 51, Djadjedje 70)

Odgovori