Hrabar potez Krune Simona: Novo poglavlje s Cedevitom Junior

Iznenađujućim spletom događaja, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Krunoslav Simon u 38. godini života odlučio se na hrabar korak u karijeri i pridružio se matičnom zagrebačkom klubu Cedevita Junior. Veteran, poznat po svojoj sjajnoj karijeri u raznim momčadima diljem Europe, potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom, izrazivši uvjerenje u izvrsnost organizacije i predanost razvoju mladih talenata.

Košarkaški veteran Simon progovorio je o teškoj odluci da karijeru nastavi u Zagrebu i konačnom izboru za Cedevitu Junior. “Odluka mi nije bila laka, ali na kraju sam odabrao Cedevitu Junior jer smatram da je klub dobro organiziran, da vlada pozitivna atmosfera i da želi podržati mlade igrače”, objasnio je Simon.

Njegova odluka odražava njegovu želju da svoje veliko znanje i iskustvo iskoristi za razvoj novih talenata unutar kluba. “Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći mladim igračima da postanu što bolji. Uzbuđen sam zbog prelaska u Cedevitu Junior. To je svakako klub s ambicijama. Još uvijek i ja imam ambicije”, dodao je Simon, pokazujući predanost individualnim i momčadskim ciljevima.

Simon je u blistavoj karijeri igrao za poznate momčadi kao što su KK Zagreb, Unicaja, Kuban, Milan i Efes. Posebno se ističe njegovo vrijeme u turskom velikanu Efesu, gdje je uživao u velikom uspjehu, osvojivši dva naslova prvaka Turske i zaradivši divljenje navijača.

Krunoslav Simon: U ljeto 2022. napustio je turski Efes nakon brojnih naslova prvaka Europe

U prikladnoj gesti oproštaja, Efes je umirovio Simonov dres, naglašavajući utjecaj koji je imao na momčad i poštovanje koje je stekao tijekom svojih pet godina u klubu. Unatoč izazovima, uključujući neuspjeh s ozljedom prošle sezone, Simonova predanost sportu bila je očita. U Euroligi je nastupio u 27 utakmica s prosjekom od 6.9 bodova, 2.8 skokova i 2.6 asistencija po utakmici, pokazujući otpornost.

Ove statistike odražavaju ne samo njegovu sposobnost zabijanja koševa, već i njegovu svestranost i sposobnost igranja na terenu. U Cedeviti su optimistični glede Simonova pozitivnog utjecaja na momčad, posebice u treniranju i mentoriranju mladih igrača.

Odluka o potpisivanju ugovora s igračem Simonovog kalibra u skladu je s klupskom predanošću pružanju okruženja koje podržava razvoj talenata. Očekuje se da će prisutnost veterana nadahnuti sljedeću generaciju igrača i dati im vrijedan uvid u zamršenost igre.

Dok Simon počinje novo poglavlje u svojoj 38. godini, košarkaška zajednica je uzbuđena oko toga kako će njegovo iskustvo i vještine oblikovati dinamiku momčadi. Njegova odluka da se vrati u svoj rodni grad Zagreb i pridonese razvoju masovnog sporta pokazuje njegovu odlučnost da razvije lokalne talente i ostavi trajno nasljeđe na hrvatskoj košarkaškoj sceni.

Odgovori