Hrvatska osvojila Svjetsko prvenstvo u vaterpolu u Dohi, talijanski dvojac osvojio pojedinačne počasti

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobijedila je Italiju u dramatičnom finalu i osvojila naslov svjetskog prvaka na Svjetskom turniru organizacije vodenih sportova u Dohi. Momčad se teško borila za pobjedu. Žestoko rivalstvo koje se odvijalo u bazenu pokazalo je konačnim rezultatom 15:13 nakon pet kola.

Hrvatska momčad je nevjerojatnom igrom dokazala svoju hrabrost i zacementirala svoju poziciju u povijesti vaterpola. Vodeći Hrvatsku s četiri važna pogotka, Konstantinu Harkovu asistirali su Jerko Marinić Kragić s tri pogotka te Rino Burić, Josip Vrlić i Matias Biljaka. S druge strane Francesco Di Fulvio postigao je dva pogotka, Nicholas Presciutti, Luca Marziali i Francesco Condemi po jedan, dok se Talijan Andrea Fondelli pokazao kao moćan protivnik s pet golova.

Ali došlo je do neočekivanog obrata s dodjelom pojedinačnih nagrada nakon finala. Iako je Hrvatska pobijedila, Francesco Di Fulvio iz Italije proglašen je najboljim igračem turnira. Daroviti igrač osvojio je željeno prvenstvo, pokazujući da svijet cijeni njegove sposobnosti, zahvaljujući svojim izvanrednim nastupima tijekom cijelog natjecanja.

Još jedan neočekivani razvoj događaja uključivao je nagradu za najboljeg vratara, koja je dodijeljena talijanskom vrataru Marcu Del Longu, a ne hrvatskom vrataru Marcu Bijaču, kako se očekivalo. Ovaj iznenađujući razvoj iznio je na vidjelo nevjerojatne uspjehe talijanskih igrača, čak i ako su poraženi od Hrvatske u prvenstvenoj utakmici.

Podjela novčanih nagrada povećala je entuzijazam oko svečanosti nakon turnira. Svjetska organizacija vodenih sportova objavila je da će hrvatski svjetski prvaci kući odnijeti ukupno 80.000 eura, odnosno oko 86.000 američkih dolara. Taj će novac biti podijeljen između saveza, stručnog osoblja i 15 igrača u znak zahvalnosti za njihove zajedničke napore koji su ih doveli do uspjeha.

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija u Dohi ostvarila pobjedu i postala prvak

Hrvatske će vaterpolske zvijezde dobiti još više novca od pojedinačnih priznanja temeljem pravila za iznimna sportska postignuća za 2017., povrh novčanih nagrada za prvenstvo. Svaki sudionik će dobiti oko 16.000 eura, što je pozamašna nagrada za njihov angažman i talent. Trener, koji je igrao ključnu ulogu u vođenju momčadi do pobjede, trebao bi dobiti otprilike 13.000 eura, a stručni stožer u cjelini trebao bi dobiti oko 21.000 eura.

Ove novčane nagrade ističu značajna financijska ulaganja u sport na nacionalnoj razini, ali i priznanje za iznimna postignuća hrvatske vaterpolske reprezentacije. Raspodjela novčane nagrade pokazuje koliko je važno priznati i poštovati postignuća u vaterpolu, nadahnjujući igrače da nastave gurati prema vrhu.

15. prvenstvo Svjetske organizacije vodenih sportova ostat će zapamćeno po žestokoj konkurenciji, iznenađujućim obratima i trijumfu timskog rada na velikoj pozornici međunarodnog vaterpola, dok hrvatska reprezentacija uživa u sjaju pobjede na svjetskom prvenstvu i pojedinačnih igrača iz Italije zatražiti zaslužene počasti.

Odgovori