Ivan Gudelj: “Hajduk zaslužuje biti prvak!” (video)

Kraj godine u sportskom svijetu uglavnom je nešto mirniji nego inače, dosta sportaša uživa u zasluženom odmoru, a nama preostaje rezimirati ono što su radili tijekom godine. Kao i baš svake godine možemo se iznova diviti tome što u Hrvatskoj imamo toliko talentiranih sportaša koji svojim nevjerojatnim uspjesima promoviraju našu domovinu diljem svijeta. Oni čija se riječ možda i najdalje čuje su hrvatski nogometaši koji nas ni ove godine nisu iznevjerili. I zato sada, na kraju godine, kad biramo najbolje među njima. Ovoga puta svoj je izbor napravio Ivan Gudelj, Hajdukova legenda…..

– Nema straha za hrvatski nogomet i njegovu budućnost. Imamo odličnu ligu, sve bolju organizaciju, jako dobre trenere, igrače svjetske klase i mlade nade koje će to postati – kazao nam je odmah Gudelj pa odlučno krenuo u svoj izbor najboljih. Na prvim dvjema pozicijama po njemu je dvojac iz Intera. – Neka se nitko ne uvrijedi, ali za mene je već godinama najbolji hrvatski igrač Ivan Perišić. Riječ je o modernom moćnom, okomitom i opasnom igraču. Ima moć ponavljanja, povratnu trku bez koje danas nema ničega u nogometu, a opasan je po gol, igra s obje noge, opasan je glavom… Ma Ivan je za mene čudo! Odmah iza njega mi je Marcelo Brozović, svjetska klasa. Nositelj je reprezentacije i Intera, trkački jak, sjajno čita igru. Hrvatska ima najjači vezni red na svijetu – kazao nam je Gudelj.

– Livaja je najbolji igrač HNL-a, a za mene to nije iznenađenje jer ga znam još od mladih dana. Prošao je svoj put u kojem je bilo podcjenjivanja, neki su govorili da neće biti dobar igrač, ali pogledajte ga kako igra. On je 30 posto Hajduka, igrač koji će potezom riješiti utakmicu. To su ti biseri o kojima govorim, zbog njih publika dolazi na utakmice. Sad je i sazrio, ozbiljniji je. Dolazak u Hajduk za njega je pun pogodak. HNL već dugo nije bio ovako zanimljiv, uživate li? – Liga je sjajna! I to sam uvijek govorio. Znate, prije se teško iz HNL-a dolazilo do reprezentacije, a sad to više nije tako. To je znak da nam je liga odlična. Drago mi je da sve više naših mladih igrača dobiva priliku, uvijek sam se za to zalagao. Nisam načelno protiv stranaca, ali oni zaista moraju biti kvaliteta više, nešto poput Olma u Dinamu. A ne da dolaze stranci koji nisu bolji od naših mladih igrača, kojima kroz klubove i mlade reprezentacije moramo dati priliku da se razviju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *