Josip Čop: “Ove Olimpijske igre biti će 60-70% skuplje, a idemo po barem 6. medalja!” (video)

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je na svojoj 47. sjednici, koja je pod predsjedavanjem Zlatka Mateše održana u ponedjeljak usvojilo izmijenjeni financijski plan HOO-a za 2016. godinu od 137.452.680 kuna, od kojih je 121.647.917 kuna iz Državnog proračuna RH. 

Vijeće HOO-a, koje financiranje sportaposljednjih godina ističe kao osobit problem, s današnje je sjednice uputilo prijedlog mjera za njegovo unaprijeđivanje, posebice u dijelu koji se odnosi na priređivanja igara na srećuklađenja kod nedomicilnih priređivača. Vijeće smatra da bi izradom novog zakonodavnog okvira kao oblika zaštite tržišnog natjecanja te porezne olakšice donijelo hrvatskom sportu bolje uvjete financiranja i razvoja.  Dokument s financijskom projekcijom dobiti u korist Državnog proračuna do 2019. godine “Analiza stanja i prijedlog mjera za unapređenje” HOO je uputio nadležnim saborskim odborima.

Vijeće HOO-a dalo je potporu Sportskoj televiziji (SPTV) koja ove godine slavi 5. obljetnicu emitiranja i čija je gledanost prema podacima američke agencije Nielsen u značajnom porastu……

 

Odgovori