KLARA KOŠĆAK NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA VARAŽDINA

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je 58. izbor sportaša godine grada Varaždina za 2020. godinu. Kao najbolja sportašica proglašena je atletičarka “Slobode” Varaždin Klara Košćak. Klari je protekla godina bila vrlo uspješna, a neki od uspjeha mlade atletičarke su to što je postala prvakinja Hrvatske na 100 m s preponama i u sedmoboju te dvostruka prvakinja Balkana na 60 m prepone i u štafeti 4×400 m u dvorani. Klara je prošle godine proglašena najvećom nadom varaždinskog sporta te je zasluženo promovirana korak dalje do svoje prve titule najbolje sportašice grada Varaždina.

Sve nagrade za najveće nade varaždinskog sporta otišle su u Atletski klub „Sloboda“: pojedinačno Martinu Mlinariču i Jani Koščak  koja s preskočenih 178cm u vis ima već sada ozbiljne visine za najviše dosege iako još mlađa kadetkinja, te u konkurenciji sportskog para, štafete ili posade Roku Farkašu, Janku Kišaku, Marku Kušteru i Mateu Pongračiću.

Kao trener godine proglašen je zasluženo Patrik Košćak čiji atletičari su prvaci Hrvatske u vlastitim disciplinama i vlasnici novih državnih rekorda.

Odgovori