Kostelić završio preglede u Zagrebu, nastavlja sezonu prema planu

Riječ je o magnetnoj rezonanci desnog koljena kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku i SPECT CT kod prof. Dražena Huića u Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu KBC-a Zagreb na Rebru.

Nalazi su proslijeđeni liječničkoj ekipi Hrvatskog skijaškog saveza kao i liječnicima koji su Ivicu Kostelića zadnjih godina nekoliko puta operirali u Baselu.

Sumnja se na manje puknuće prednjeg roga lateralnog meniska desnog koljena što po nalazima nije svježa ozljeda, već  je najvjerojatnije nastala u Val d’Isereu u prosincu, a vjerojatno se pogoršala prilikom brojnih skokova za vrijeme nastupa na City eventu u Moskvi krajem siječnja.

Za konačno liječničko mišljenje potreban je klinički pregled koji će obaviti u nedjelju kasno navečer u Bad Ragazu (Švi) na putu Ivice Kostelića i njegovog tima u Lenzerheide na finale Svjetskog kupa, te će se nakon pregleda i konzultacija s konzilijem liječnika donijeti odluka o eventualnom operativnom liječenju po završetku sezone.

Za sada nije upitan završetak sezone te će Ivica prema planu nastupiti ovaj vikend na utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori kao i slijedeći tjedan na utrkama finala Svjetskog kupa u Lenzerheideu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *