Laurent Blanc početkom idućeg tjedna preuzima PSG

Vijest je prvi na svome internetskom portalu objavio beIN Sport, a s obzirom da se radi o mreži sportskih televizijskih programa čiji je vlasnik grupacija Qatari Sports Investments, ista ona koja u vlasništvu drži i PSG, ne bi trebalo biti sumnje u pouzdanosti informacije. Još se uvijek, međutim, čeka da se službeno oglasi i klub s Parka prinčeva i potvrdi dogovor.

U ovom je trenutku Carlo Ancelotti još uvijek trener PSG-a, ali već je tjednima jasno da će talijanski stručnjak raskinuti ugovor i preuzeti Real Madrid. Dolaskom Blanca više praktički neće biti prepreka za Ancelottijev prelazak na Santiago Bernabeu iako će Real, prema pisanju L’Equipea, morati platiti 4.5 milijuna eura odštete.

Blanc je u igračkoj karijeri, između ostalih, nosio dresove Montpelliera, Barcelone, Marseillea, Intera i Manchester Uniteda. Kao trener je vodio Bordeaux, s kojim je 2009. osvojio Le Championnat, te francusku reprezentaciju čiju je klupu napustio nakon lanjskog Eura.

Imenovanjem Blanca PSG će završiti višetjednu potragu za trenerom. L’Equipe piše da su klupu bogatog francuskog kluba odbili Jose Mourinho, Arsene Wenger, Rafael Benitez, Manuel Pellegrini, Roberto Mancini, Guus Hiddink, Michael Laudrup, Andre Villas-Boas i Fabio Capello.

Odgovori