Mikaela Shiffrin obranila naslov ViP Snježne kraljice! (video)

Mlada Amerikanka Mikaela Shiffrin pomela je konkurenciju na Sljemenu  i obranila naslov VIP Snježne kraljice 

Shiffrin je nakon prve vožnje imala 80 stotinki prednosti, a u drugoj je vožnji dodala još gasa i slavila sa 1.68 sekundi ispred Kathrin Zettel. Austrijanka je odvozila sjajno, no Shiffrin je bila još brža i podsjetila je na Janicu u najboljim danima.

1.68 sekundi prednosti nad drugoplasiranom je najveća razlika u povijesti ove utrke. Shiffrin će osim nove krune dobiti i 46 tisuće eura što je jedna od najvećih nagrada u Svjetskom kupu. Ovom se pobjedom izjednačila s Tanjom Poutiainen koja je također dva puta slavila na Sljemenu. Marlies Schild je još uvijek neprikosnovena s četiri naslova Snježne kraljice.

– Dobro sam se osjećala, zadovoljna sam kako sam skijala. Obranila sam naslov i sretna sam. Konkurencija je bila teška pa sam bila malo nervozna. Staza je bila ledena i to je nevjerojatno s obzirom na temperaturu – rekla je Shiffrin.

Do trećeg mjesta stigla je Norvežanka Nina Loeseth kojoj je to bilo prvo postolje u karijeri, a kako je to izgledalo na Sljemenu pogledajte u isječku iz  emisije Sport nedjeljom

 

Odgovori