Moyes prvog tjedna u Unitedu rješava "slučaj Rooney"

Situacija oko Waynea Rooneyja nameće se kao gorući problem za Moyesa, koji će sjesti za stol s 27-godišnjim napadačem i razgovarati o njegovoj budućnosti.

Iako je Rooney za United vezan još dvije godine, na kraju prošle sezone sada već bivši menadžer “crvenih vragova” Sir Alex Ferguson objavio je kako je ovaj zatražio transfer. No, iz Rooneyjeva tabora demantirali su takve tvrdnje koje su narušile njegov odnos s navijačima.

Moyes i Rooney, pak, imaju narušen odnos još od 2004. kada je škotski menadžer tužio igrača za optužbe izrečene u njegovoj autobiografiji nakon što je prodan iz Evertona u Manchester United. Interes za Rooneyjevim dovođenjem pokazali su Chelsea, Arsenal i PSG, ali ostaje za vidjeti kakvi će biti razgovori na relaciji menadžera i igrača koji tjedno zarađuje oko 200.000 funti.

Među ostalim igračima koji su na izlaznim vratima Old Trafforda spominju se Nemanja Vidić, Patrice Evra i Nani, dok se kao potencijalna pojačanja spominju Ezequiel Garay, Thiago Alcantara, Kevin Strootman i Leighton Baines.

Odgovori