Nakon 40 godina nova rukometna dvorana i u Sinju! (video)

Simboličnim presijecanjem vrpce dvoranu su na korištenje predali Lana, Lara i Ivan Pavao Glavan, djeca prerano preminuloga sinjskoga gradonačelnika Ivice Glavana Iće, koji je u svom mandatu inicirao i prije pet godina položio temeljni kamen za izgradnju tog objekta.

Prije rezanja vrpce Lana, Lara i Ivan Pavao izveli su prigodni recital u kojemu su se obraćali svom pokojnom ocu, a završili su ga riječima: “Hvala ti, tata, za sve tvoje snove, bez kojih ne bi bilo ove dvorane, a ni nas troje”.

Iako su se na sinjskoj političkoj sceni oko gradnje prve gradske sportske dvorane lomila koplja, a prijepori još nisu okončani, u ponedjeljak poslijepodne na otvaranju su se okupili predstavnici vlasti i oporbi i svi su, kao jedan, ocijenili da je od ponedjeljka sinjski sport, naročito dvoranski, neizmjerno bogatiji jer je dobio prijeko potreban objekt.

Nova dvorana ima 2230 četvornih metara i osigurava uvjete za treninge i odigravanje utakmica svih dvoranskih sportova. U gledalištu je 300 sjedećih mjesta, ali postoji mogućnost za instaliranje teleskopskih tribina.

Odgovori