NHL: Iginla na koncu ipak završio u Bostonu

Iginla je praktički cijelu NHL karijeru, od 1996. do travnja ove godine, proveo u Calgaryju čiji je vodeći igrač u povijesti prema postignutim golovima, ostvarenim bodovima i odigranim utakmicama. Devet je godina bio i kapetan Flamesa koje je napustio u travnju kada je u čudnim okolnostima prešao u Pittsburgh. Već tada je, naime, Boston bio favorit za njegovo dovođenje, ali je Iginla u zadnji trenutak odabrao Penguinse. Ubrzo je i sam shvatio da je donio pogrešnu odluku nakon što su Bruinsi u konferencijskom finalu pomeli Pittsburgh s 4-0 u seriji.

No, čelnici Bostona su pokazali da nisu zlopamtila i ponudili su Iginli kao slobodnom igraču jednogodišnji ugovor što je ovaj na koncu  i prihvatio.

– Nisam očekivao da će mi Boston pružiti novu priliku, ali oduševljen sam što se to dogodilo – poručio je iskusni hokejaš.

Iginla je s reprezentacijom Kanade osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju i 2010. u Vancouveru, a bio je i svjetski prvak 1997. u Finskoj. Šest puta je bio sudionik All-Star utakmica, ali nikad nije osvojio Stanley Cup što mu je i bio glavni motiv za napuštanje Calgaryja.

 

Odgovori