Nikolina Ćaćić: “Iznenadio me velik broj djevojaka u boksu!”

Na Jarunu, omiljenom šetalištu Zagrepčana, jučer su se mnogi slučajni prolaznici poduže zadržali pored ringa BK Gladijator na kojem su se odvijale finalne borbe državnog prvenstva mlađih seniora ali i seniorki. Bio je to veliki finale vizije Gladijatorova trenera Tome Kadića da se trenira na otvorenom što je na Jarunu bio slučaj više od tri mjeseca pa je tu mogućnost najavio i za sljedeću sezonu.

Nazočni, pa i prolaznici, tako su na djelu mogli vidjeti i hrvatsku olimpijku Nikolinu Ćaćić koja je osvojila svoj  sedmi naslov prvakinje Hrvatske. Nakon što je nadboksala Anamariju Cvrk iz Kutine, Nikolina nam je pričala o ženskom boksu u Lijepoj Našoj.

Inače, po riječima Marka Marovića, glavnog tajnika Hrvatskog boksačkog saveza, u Hrvatskoj je registrirano 170 boksačica svih uzrasta a dama u ringu iz godine u godinu sve je više. Prvacima za 2021. godinu u nedjelju su postali: seniorke:  54 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zg), 57 kg: Dea Bolanča (Pit Bull), 63 kg: Sara Kos (Petar Zrinski), 66 kg: Sara Halimi (Titan Gym), 70 kg: Antonija Zec (Pit Bull), 81 kg: Lucija Bilobrk (Pit Bull); školarke: 51 kg: Marta Šikić (Senj), 70 kg: Lana Skupnjak (Thor); mlađi seniori:  63,5 kg: Diego Mamić (Pula), 67 kg: Marin Jelačić (Pauk), 71 kg: Filip Kolar (Čakovec), 75 kg: Gabriel Veočić (Brod), 80 kg: Petar Leskur (Grom), 86 kg: Vito Košar (Rovinj), 92 kg: Kristijan Duje Gaćina  (Gladijator), preko 92 kg: Marko Bartulović (Torcida). Kao na kraju svakog natjecanja tako su i u ovoj prigodini proglašeni najbolji pojedinci ovog trodnevnog natjecanja. Gabrijel Veočić je najbolji tehničar, Ema Anđela Žaja najbolja mlađa kadetkinja, Dorotea Venci (David Koprivnica) najbolja kadetkinja, a Nika Lopac (Senj) najbolja juniorka te Ana Ljulj (Sesvete) mlađa seniorka. Najboljom seniorkom proglašena je Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb), a najboljim mlađim seniorom Kristijan Duje Gaćina (Gladijator). 

Odgovori