Nikolina Ćaćić osigurala najmanje brončanu medalju na EP-u U-22 u Poreču!

Nikolina Ćaćić, olimpijka i najbolja hrvatska boksačica, djevojka koja je sa samo 21. godinom već ostvarila povijesne dosege, donijela prve medalje hrvatskom ženskom boksu i plasirala se kao prva Hrvatica u povijesti na Olimpijske igre, osigurala je novo veliko odličje – najmanje brončanu medalju na EP-u U-22 u Poreču!

U prvoj borbi u kategoriji do 52 kg Nikolina je u četvrtfinalu, a zapravo u finalu prije finala, podijeljenom odlukom u dramatičnom meču sa 3:2 pobijedila Irkinju Dainu Marie Moorehouse, trostruku europsku i svjetsku prvakinju u mlađim kategorijama!

Sjajna Nikolina majstorski je iskoristila visinu i duže ruke protiv za glavu niže, ali eksplozivne, energijom nabijene Irkinje, ispogađala ju preciznim direktima i spriječila gromovite zalete Moorehouse!

U prvoj rundi Irkinja je taktikom naglih odskoka i uleta u Nikolinu dobila prednost 3:2, u drugoj ju je Nikolina već iskontrirala i odmaknula na distancu, a suci su sa samo 3:2 dali prednost našoj prvakinji i u treću rundu ušlo se potpuno poravnato – dva suca dvije su runde bodovali za Irkinju, dvojica za Nikolinu i jedan je imao neodlučeni rezultat 19:19!

Nikolina je u odlučnoj rundi iskazala već dokazanu čvrstinu, opuštenije se kretala i još snažnije i preciznije pogađala energičnu Irkinju i zasluženo slavila i osigurala brončanu medalju!

Nikolina je bila doprvakinja svijeta i Europe u mlađim seniorkama, prva je hrvatska boksačica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama i već impresivnoj kolekciji dodala je još jednu veliku medalju!

Odgovori