Nova „kraljica Biokova“: nitko se biciklom do vrha nije popeo brže od Lejle

Nova „kraljica Biokova“: nitko se biciklom do vrha nije popeo brže od Lejle

Biciklistkinja Lejla Tanović oborila je rekord u brzini uspona biciklom na najviši vrh Biokova, Svetog Juru. Lejla se na 1762 m nadmorske visine uspela za samo 1 h 42 minute i 35 sekundi te time oborila stari rekord za više od 11 minuta.

Riječ je o rekordu postavljenom i srušenom na popularnoj biciklističko-trkačkoj društvenoj mreži Strava. Tanović, koja je 14 puta osvajala prvenstvo BiH te je prva profesionalka iz ove zemlje, na vrh Biokova je u četvrtak krenula iz certificiranog bike hotela, Bluesun hotela Alga 4* Tučepi.

– Uspon je bio dosta težak, ali dobila sam izvrsne savjete od Bluesun Active Bike tima. Krenula sam rano kako bih izbjegla vrućinu i gužvu, s obzirom na to da je riječ o velikoj turističkoj atrakciji – kaže Lejla.

Tanović je posljednjih tjedan dana provela u Bluesun hotelu Alga trenirajući, vozeći rute okolicom Tučepa i relaksirajući se u hotelu.

– Iako sam bila malo umorna od četiri utrke proteklih tjedana, bilo je lako sjesti na bicikl i voziti kad je okruženje toliko lijepo, a vrijeme savršeno – zadovoljna je Tanović.

Posebno hvali mediteransku hranu u Bluesun hotelu Alga, izvrsnu za sportaše svih kategorija, od rekreativaca do profesionalaca. U ovom je hotelu nedavno otvoren i odlično opremljeni Bike centar u kojem se posebno ističu moderni Tacx Neo 2T Smart trenažeri. Tu su i sigurno spremište za bicikle s kontrolom pristupa i video nadzorom, prostor za pranje bicikala, servisni kutak, kao i najnužniji dijelovi za bicikle.

Makarska rivijera sve je popularnija među ljubiteljima biciklizma. Uspon na Svetog Juru jedna je od najpopularnijih, ali tu su i druge atraktivne rute. Odlučite se već danas za biciklističku avanturu u Tučepima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *