Kategorije
Zadnje dodano

Povratak Marka Pjace u hrvatsku reprezentaciju

Iznenađujućim razvojem događaja, hrvatska nogometna senzacija Marko Pjaca trijumfalno se vratio na međunarodnu scenu nakon pet godina pauze. Napadač Rijeke ponovno će nositi kultni dres Vatrenih i spreman je pokazati svoje vještine i iskustvo u nadolazećim kvalifikacijskim utakmicama za EURO 2024. protiv Latvije i Armenije.

Pjaca je posljednji put za hrvatsku reprezentaciju nastupio 15. studenoga 2018. u uzbudljivoj utakmici Lige nacija protiv Španjolske koju je Hrvatska dobila 3-2. Napadač je ušao s klupe i kratko se jednominutno pojavio, ostavivši navijačima nezaboravno sjećanje.

“Sjajan je osjećaj biti ovdje i želim pomoći momčadi koliko god mogu”, rekao je Pjaca o nestvarnom trenutku svog povratka u reprezentaciju. Unatoč protoku vremena i priljevu novih lica, Pjaca je istaknuo da je momčadski duh i drugarstvo ostalo isto.

 Pjacin put povratka u reprezentaciju nije bio bez izazova. Podijelio je svoja saznanja iz proteklih pet godina, prepoznajući teške trenutke i hvatajući ih kao vrijedne lekcije. Prelazak u Rijeku ovog ljeta označava novo poglavlje za Pjacu, nakon sedam godina u Juventusu, koje je proveo na posudbi u klubovima među kojima su Schalke, Fiorentina, Anderlecht, Genoa, Torino i Empoli.

Osvrćući se na povratak u reprezentaciju iz Prve hrvatske nogometne lige (HNL), Pjaca je priznao: “Želio sam to, trudio sam se za to, ali nisam očekivao da će se to dogoditi tako brzo”.

Nakon 7 godina u Juventusu, Marko Pjaca vratio se u HNK Rijeka u rujnu 2023. godine.

Pripremljen i u optimalnom fizičkom stanju, Pjaca je izgledao spreman za izazove koji su pred njim.

  “Puno sam bolje, stvarno sam fizički bolje. Vidjet ćemo koliko ću minuta dobiti i koliko će me trener iskoristiti, ali ja sam svakako spreman,” rekao je. Dok se momčad priprema za ključne kvalifikacije, Pjaca je naglasio trenerovu direktnu filozofiju: bez posebnih kalkulacija, samo fokus na pobjedu u obje utakmice.

Spomenuo je sljedećeg protivnika, Latviju, te istaknuo važnost postizanja izvrsnosti bez obzira na protivnika. U gostima je potrebna maksimalna koncentracija i Pjaca je spreman za to. Osim Pjace, na konferenciji za medije sudjelovao je i Josip Stanišić, koji je pozicioniran kao najbliža zamjena na desnom beku umjesto ozlijeđenog Josipa Juranovića. Stanišić je dijelio osjećaje momčadi i naglasio važnost ranog postizanja golova protiv Latvije. Međutim, zadržao je smireno držanje i osigurao da je fokus njegove momčadi na pobjedi, a ne samo na razlici golova.

Stanišić je bio svjestan potencijalne snage latvijske momčadi i od suigrača je zahtijevao maksimalnu koncentraciju. “Znamo da Latvijci nisu toliko loši koliko sugerira rezultat na Rujevici. Zato moramo biti maksimalno koncentrirani,” dodao je dodavši kako će svaku utakmicu igrati s poštovanjem i radom. Istaknuo je takođe i volju tima da radi na tome.

Povratak Marka Pjace u hrvatsku reprezentaciju simbolizira otpornost i odlučnost te je potvrda sportaševe snage. Dok Vatreni ciljaju na Euro 2024., Pjaca će donijeti razinu iskustva i vještine koji će biti ključni za Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *