Prvi koš Krešimira Ćosića (video)

U ulici Frane Alfirevića u Zadru predstavljen je obnovljeni prvi koš legendarnog Krešimira Ćosića. Među stotinjak uzvanika bio je i direkor kluba Željko Žilavec na ovom lijepom događaju u spomen Kreši, a nazočni su bili i gradonačelnik Branko Dukić, predsjednik HKS-a Stojko Vranković, Giuseppe Giergia i obitelj Ćosić (supruga Ljerka Ćosić, sin Krešimir Petar Ćosić i kćer Ana Ćosić Pajurin). Također je pjevao Mladen Grdović.

Gradonačelnik sam grada kojem je Krešo donio zvjezdanu slavu, generacije Zadrana činio sretnim, a meni osobno donio je i pitanje čuvamo li dostojno uspomenu na njega, Naravno, dok prolazimo uz dvoranu Krešimira Ćosića vjerujemo da smo mu dali veliki obol i sjećanje na njega, kao i sada s ovim muralom i košem koje smo sada i obnovili,” istaknuo je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

“Krešo je svoj put započeo ovdje na jednom improviziranom košu i malo tko je vjerovao da može postati veliki igrač. Demantirao je sve one koji su ga demantirali i osvojio je sve što se u košarci moglo osvojiti. Zato je jako važno da ovaj mural bude inspiracija i poticaj mladim ljudima i djeci grada Zadra i da vide da se vjerom, ljubavlju i upornošću može postići sve u životu što čovjek zaželi. Krešo je u to vjerovao, Krešo je bio uporan i Krešo je u tome uspio. Ali, ono što je još važnije što je Krešo osim što je bio veliki sportaš, veliki košarkaš, bio je i veliki čovjek. To vi njegovi sugrađani sigurno jako dobro znate. Krešo je imao empatiju za sve ljude oko sebe, za male ljude i pomagao je kad god i kome god je to trebalo,” kazala je Krešina supruga Ljerka Ćosić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *