Robert Basić gimnastika je zaslužila dvoranu u Lučkom! (video)

Nakon 140 godina Zagreb je dobio svoju drugu gimnastičku dvoranu. Prva je bila dvorana Sokola, a druga je jučer svečano otvorena, u Lučkom.

Dvorana ima i male tribine tako da se mogu neometano održavati manja domaća i međunarodna natjecanja. Ne mogu se održavati samo europska i svjetska prvenstva, odnosno svjetski kupovi.

Grad Zagreb na deset godina uzeo je dvoranu za najam, no teško da će se nešto promijeniti nakon deset godina jer, nakon što su napravljene gimnastičke jame, u toj dvorani više se nikad neće moći igrati rukomet, košarka, odbojka ili neki drugi sport, a dvorana se prostire nas 1200 četvornih metara, dok su one u Nedelišću i Osijeku manje za 200 kvadrata. Visina naše dvorane je 12 metara što nema nijedna od ostalih dvorana.

– Godinama smo se borili za bolje uvjete, za dvoranu, no stalno smo dobivali samo obećanja.  Nije tajna da su dobri rezultati Marija Možnika i Tina Srbića malo ubrzali stvari. Europski i svjetski prvak na preči zaslužni su što danas imamo gimnastičku dvoranu. Duboko sam uvjeren da ćemo s ovakvim uvjetima ići samo prema naprijed i da ćemo uskoro imati puno vježbača i vježbačica koji će osvajati europske i svjetske medalje – istaknuo je stručni tajnik Robert Basić

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *