Kategorije
banner-izdvojeno Ostali sportovi Zadnje dodano

Sadea Bećirević osvojila “Top ten 2023.”

Sadea Bećirović pobjednica je 21. međunarodnog karate turnira “Top ten”. U finalnom dvoboju u Maloj dvorani
Doma sportova u Zagrebu Bećirović je bila bolja od Lee Vukoje s 3-0. Bio je to prvi hrvatski finale u više od dva desetljeća povijesti ‘Top tena’, a ujedno i susret dviju brončanih reprezentativki s nedavno održanog SP-a u Budimpešti. 
Bećirović je bila slobodna u 1. kolu, a u nastavku pobijedila je Slovakinju Sare Krivdove 7-0 i Slovenku ZaluMariu Žibret s 3-0. Sadea je do naslova stigla bez izgubljenog boda, a time je ostvarila ukupno deveti trijumf hrvatskihkaratistica na tom turniru.  Dva puta učinile su to Ana Marija Čelan 2010. i 2011. godine, Maša Martinović (poslije Vidić) 2015. i 2016, a jednom – Jelena Kovačević 2006, Petra Volf  2007, Ana Lenard 2018, te Lucija Lesjak prošle godine.
Vukoja je na ovogodišnjem turniru također u 1. kolu  bila slobodna. Zatim je bila bolja od Talijanke Linde Stasi 6-2 i Turkinje Fatme Naz  Yenen 8-1. 

Anamarija Ravlić u turnir je ušla u posljednji trenutak umjesto ozlijeđene Lucije Lesjak. Ostvarila je pobjedu nad Mađaricom Alexandrom Adam 7-2, a ispala od Slovenke Žibret s 3-1. 
 Jelena Pehar izgubila je početni meč od Amine Fejzić iz BiH 8-4. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *