Šef slovenskog nogometa otkriva Hrvatima kako se grade stadioni: ‘Pogledajte navijače Hajduka, morate nešto poduzeti!'(video)

Brdo pri Kranju bila je dobro poznata lokacija na kojoj je svojedobno boravio Josip Broz Tito. Samo nekoliko stotina metara od Titove vile danas se nalazi trening kamp slovenske nogometne reprezentacije. Tamo nas je dočekao Radenko Mijatović, predsjednik slovenskog nogometnog saveza. Radenko je rođen u blizini Banja Luke, a veći dio svog života proveo je u Sloveniji. Odmah nam je dao do znanja da nije od službenih formi. Ljubazno nam je, između ostaloga, ponudio najskuplji viski, ali i tri vrste rakije, iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Mijatović odrađuje drugi uzastopni mandat na čelu slovenskog saveza.

‘Dalo bi se puno toga uzeti. Pa svaki put kada pomladite reprezentaciju, to je fantastično. Imate sjajnog izbornika, kvalitetnih ljudi koji rade u nogometu… Koliko god kritizirali Zdravka Mamića, stvorio je klub iz kojeg se igrači prodaju za 15-20 milijuna eura. Uzeo bih taj način rada u klubu kao što je Dinamo. Htio bih da mi u Sloveniji po tom uzoru promijenimo poslovni model’ kazao je Radenko Mijatović.

1 Komentar

Dodaj svoj

Odgovori