Veselin Vujović nisam došao da budem drugi! Želja je da ovaj dio Hrvatske dobije prvaka!!

Crnogorski stručnjak Veselin Vujović vratio se u hrvatski klupski rukomet. Ovo mu je drugi puta da će trenirati jedan klub u Hrvatskoj, sada je preuzeo momčad našičkog Nexea, a prije toga je sjedio na klupi Zagreba s kojim je ostvarivao sjajne rezultate i svima ostao u dobrom sjećanju. Nexe je najveći rival Zagreba za osvajanje titule prvaka Hrvatske, a u Europskoj ligi ima dobre šanse za izravan prolazak u četvrtfinale!!

Vujović je u bogatoj trenerskoj karijeri trenirao Ciudad Real, Vardar, Zagreb, Koper i Al Sadd, a bio je izbornik Slovenije te Srbije i Crne Gore, odnosno Irana s kojim je ostvario povijesni plasman na svjetsko prvenstvo. Sada će preuzeti našičkog prvoligaša koji se rastao s Brankom Tamšeom, a klupu je privremeno preuzeo klupski svjetnik Kasim Kamenica. 

https://youtu.be/4nUTh8OCwvg

U sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava danas je održana konferencija za novinare na kojoj su službeno predstavljeni novi trener prve ekipe Veselin Vujović i njegov pomoćnik Krešo Ivanković. Na konferenciji su govorili i predsjednik RK NEXE Josip Ergović i izvršni direktor Igor Bušljeta koji su istaknuli kako je vrlo brzo donesena odluka i da je u ovom trenutku Veselin Vujović najbolje rješenje za klub. Dovođenjem Kreše Ivankovića dodatno će se pojačati stručni stožer prve ekipe ali bit će to zasigurno i dodana vrijednost za rad NEXE rukometne akademije.
Novi trener Veselin Vujović složio se s predsjednikom Ergovićem da je do dogovora došlo jako brzo. Iako je u početku bio malo iznenađen pozivom iz RK NEXE, Vujović je istaknuo kako je u konzultaciji sa svojom obitelji vrlo brzo donio odluku znajući da dolazi u vrlo dobar i ambiciozan klub te poručio svima koji su vjerovali u njegov dolazak da će to i opravdati ne izjavama na konferencijama već na terenu. Krešo Ivanković, aktualni izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Hrvatske, naglasio je kako se poziv iz kluba kao što je NEXE ne odbija. Ivanković je zahvalio predsjedniku Ergoviću na pozivu istaknuvši kako mu je izuzetna čast i ogromno zadovoljstvo što je došao u moderan i ambiciozan klub što uostalom karakterizira i njega i njegov rad.

Odgovori