Vukovarsko finale kupa Kreše Čosića pripalo Cedeviti! (video)

Cedevita je u Vukovaru kao službeni domaćin došla do trećeg naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. U prvom finalu u kojem je na suprotnoj strani bio Zadar “vitamini” su slavili 86-82 unatoč lošoj krajem prve i početkom druge četvrtine, kada su gubili 44-25.

– Ponosan sam, na “-19″ nitko nam nije davao šanse. Za čovjeka heroja u gradu heroju nije moglo završiti zanimljivije i ljepše. Imali smo puno teških putovanja, ozljeda, nismo bili u dobroj formi, ali bilo bi mi strašno krivo da nismo ovo osvojili. Pred nama je kritični period sezone, završnica ABA lige i nokaut-faza Eurokupa i vjerujem da će sad sve krenuti nabolje – rekao je Jasmin Repeša nakon što je Cedevita obranila naslov.

Doduše, za Zadrane je moglo završiti ljepše, pogotovo zato što su imali sve u svojim rukama. U drugoj četvrtini James Florence zabijao je trice preko ruke, uz prekršaj, nanizao 13 poena i odveo Zadar na 19 razlike. No već do poluvremena prednost se istopila. Iako je izgledalo da je Cedevita u posljednjoj četvrtini prelomila utakmicu, Zadar se opet vratio i izjednačio, no Nemanja Gordić osam sekundi prije kraja pogodio je tricu za pobjedu…..

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *