Wenger: Messi je najbolji, ali nije zaslužio Zlatnu loptu

Wenger je izjavio da argentinski genije ne bi dobio njegov glas, jer su isti više zaslužili Cristiano Ronaldo,Iker Casillas  ili Andres Iniesta.

– Za mene nema nikakve dvojbe… Messi je najbolji nogometaš kojeg sam ikada u životu vidio. Ali, isto tako smatram da je proglašen najboljim samo na osnovi svojih pojedinačnih rezultata. Po prvi puta nije bio u momčadi koja je pokupila svaki trofej koji je mogla, ali je svejedno izabran za najboljeg – rekao je Wenger, te nastavio.

– Nije osvojio Primeru, Ligu prvaka, kao ni što s reprezentacijom nije uzeo trofej. Istina, postigao je 91 pogodak, ali po meni to nije dovoljno da netko u momčadskom sportu osvoji nagradu. Iker Casillas, Cristiano Ronaldo ili Andres Iniesta su tu nagradu zaslužili više od njega – smatra Wenger.

– Ronaldo je osvojio prvenstvo s Realom, Casillas također, a uz to i Europsko prvenstvo, dok je Iniesta bio jedan od ključnih igrača za osvajanje prošloljetnog Eura. Mislim da je pobjednik trebao biti odlučen između te trojice igrača – zaključio je francuski stručnjak na klupi Arsenala.

Podsjetimo, Messi je početkom 2013. godine u Zürichu po treći put zaredom dobio prestižnu FIFA-inu nagradu Ballon d’Or, koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta u protekloj godini.

Odgovori