Zajecova vizija zagrebačkog Dinama

S obzirom na izbore za Skupštinu zakazane za 2. ožujka, Velimir Zajec dao je izjavu kojom je i potvrđeno da se kandidirao za predsjednika zagrebačkog Dinama. Ovo je povijesni trenutak za klub. U podužem intervjuu za Media Service, Zajec – poznata osoba u igračkom i administrativnom svijetu – opisao je svoje ciljeve za budućnost kluba.

Moguća privatizacija kluba bila je jedna od glavnih točaka prijepora. Zajec je rekao da je momčad sada bliža svojim navijačima zahvaljujući novom zakonu, unatoč tome što je ranije preferirao privatno vlasništvo. Iako je podržavao sadašnji smjer stabilizacije unutarnjih poslova kluba, više ne vjeruje u prednosti ulijevanja privatnih financija. Predložio je da se, ako bude potrebe, može razmisliti o privatizaciji.

Legendarni igrači kluba ostali su vezani kada je Zvonimir Boban, još jedna Dinamova zvijezda, dao podršku Zajecu tijekom predizborne ludnice. Ponavljajući misli o drugim zaboravljenim ikonama, Zajec je zahvalio Bobanu na podršci i rekao da je dobrodošao da nastavi doprinositi klupskim stvarima u bilo kojem trenutku.

Govoreći o trenerskom poslu, Zajec je istaknuo potporu sadašnjem treneru Sergeju Jakiroviću, istaknuvši njegovu strategiju da se drži trenerskog kadra tijekom cijele karijere. To pokazuje Zajecovu posvećenost stabilnosti i uspjehu momčadi.

Zajec ima samo riječi hvale za Zvonimira Bobana i Sergeja Jakirovića

Postojala je i mogućnost suradnje s Mirkom Barišićem. Kako se navodi, Zajec bi mogao postati sportski direktor u slučaju da Barišić postane predsjednik. Ali Zajec je naglasio važnost grupnog donošenja odluka s nizom sudionika i obećao da će povratne informacije obožavatelja igrati veliku ulogu u bilo kojem izboru.

Fascinantna aluzija na skandal s Robertom Jarnijem učinila bi priču nepotpunom. Zajec, koji je poznat po iskrenosti, iznio je svoje mišljenje o nedavnoj Jarnievoj smjeni s mjesta izbornika mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina. Zajec je bio suosjećajan, ali nije ušećerivao Jarijevu lošu odluku. Bez obzira na vlastite veze, istaknuo je vrijednost navijanja za hrvatske momčadi i njegovanja osjećaja zajedništva među nogometnim navijačima.

Navijači zagrebačkog Dinama vrve od uzbuđenja i samopouzdanja kako se bliži dan izbora. Navijači sa zebnjom prate rezultate izbora i kako će oni utjecati na daljnji put Dinama, jer bi Zajecova nominacija mogla označiti značajnu prekretnicu za momčad.

Možemo zaključiti da kandidatura Velimira Zajeca za predsjednika zagrebačkog Dinama više je od obične promjene na čelu kluba; predstavlja i moguću promjenu kursa kluba. Uz posvećenost interakciji s navijačima i nepokolebljivu podršku ikona poput Zvonimira Bobana, Zajec se nada da će voditi momčad kroz fazu stabilnosti i širenja. Osim izbora novog predsjednika, izbori 2. ožujka mogli bi utjecati i na daljnju priču zagrebačkog Dinama, jer je klub ukorijenjen u hrvatsku nogometnu povijest.

Odgovori