9. INA Rally Kumrovec (video)

Povijesno jedna od najmasovnijih sportskih priredbi na našem području Rally Kumrovec održan je ovoga petka i subote. Već godinama publika prepoznaje Rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje uskim stazama te s dosta skokova. Ove godine, osim atraktivne staze, Rally Kumrovec imao je i impresivan vozni park.

Ovaj 9. INA Rally Kumrovec održan je u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba i njime otvorena nova sezona u Hrvatskoj.

Jako lijep event, već 9. sezona u Kumrovcu. Prvo natjecanje prvenstva rally sezone. Tu je 68 posada iz 8 zemalja. Nažalost ova situacija s korona virusom je uzrokovala da nema talijanskih posada, koje bi vjerujem bile tu jer ovo je rally centralne europske zone. Drago mi je da ima jako puno juniora jer vidi se da se sve više mladih uključuje u sport, a mogu reći organizatorima i partnerima utrke da rade  dobro jer ipak ovakav broj posada, ovakav broj gledatelja koji vidimo… – izjavio je predsjednik auto i karting saveza Davorin Štetner

Od 68 posada koje su došle u Kumrovec, čak 52 bile su Hrvatske. Kao i prošle godine i ove je promijenjena njena ruta, tako da je trasa bila zanimljiva svim posadama. Ukupno dužina itinerera bila je 160 kilometara.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *