Ana Đerek: „Mjere nam temperaturu na svakom koraku“

Hrvatska gimnastička reprezentacija jučer je otputovala na Svjetski kup u Baku, pretposljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju. U Azerbajdžanu će u četvrtak u kvalifikacijama partera nastupiti Aurel Benović te Tijana Korent na preskoku, a u petak Filip Ude (konj s hvataljkama) koji je i dalje u Igri za Tokio te sigurna olimpijka Ana Đerek (greda i parter). Sa sportašima u Bakuu su i treneri Vladimir Mađarević, Igor Križimski, Miroslav Končarević te suci Julija Ljubančić i Boris Čulin.

Dobro se osjećam uoči nastupa, dobro sam trenirao. Ovi dani od mog nastupa na Svjetskom kupu u Melbourneu do danas prošli su relativno dobro. Iako, nisam mislio da će me ta vremenska razlika toliko pogoditi, a jest. Ali, dobro, nema veze. Ovo je moj drugi turnir u ovoj godini, veselim se i nadam se da će proći, ma mora proći bolje nego u Australiji.- javio se iz Bakua Filip Ude.

Za razliku od Udea, Ani Đerek će nastup u Bakuu biti prvi ove sezone.

Nastupiti ću na gredi i parteru, a s obzirom da mi je ovo prvo natjecanje od listopada prošle godine, nemam neke posebno velike želje. Nadam se da ću odraditi onako kako sam kući trenirala, pa kakav god to rezultat donese – najavila je Ana.

Zbog  novonastale situacije oko koronavirusa i Svjetska gimnastička federacija (FIG) priopćenjem je potvrdila kako se potpuno otkazuje natjecanje Jesolo Cup koje se 4-5. travnja trebalo održati u Italiji. Odlučeno je i kako se na lipanj prebacuju Svjetski kup u Dohi (3-6. lipnja) u sportskoj gimnastici koji je kvalifikacijski za OI, te Svjetski kup u Pesaru u ritmičkoj gimnastici (5-7. lipnja).

Hrvatska delegacija iz Bakua je direktno trebala letjeti prema Dohi (Benović, Ude i Korent te im se iz Zagreba trebao priključiti Jakov Vlahek), no ipak će se odmah po završetku natjecanja u nedjelju vratiti u Hrvatsku.

Potvrda Svjetske gimnastičke federacije:

OTKAZANA NATJECANJA:

  • Jesolo Cup (ženska sportska gimnastika) – trebao se održati 4.-5. travnja

ODGOĐENA NATJECANJA:

  • Svjetski kup Doha (sportska gimnastika) – trebao se održati 18-21. ožujka; održat će se 3- 6. lipnja
  • Svjetski kup Pesaro (ritmička gimnastika) – trebao se održati 3-5. travnja; održat će se 5- 7. lipnja
  • Svjetski kup Brescia (trampolin) – trebao se održati 24-25. travnja; održat će se 19-20. lipnja

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *