Mario Tokić o nogometnim aktualnostima: „To je jedan pokazatelj da se u Hrvatskoj može graditi“

Mario Tokić, bivši nogometni reprezentativac i od prije par dana član stožera Branka Ivankovića u Omanu, u najnovijem izdanju emisije razgovarao je s nama o nogometnim aktualnostima nakon što je HNL dobio “zeleno svjetlo”. Za početak otvoreno je komentirao koronakrizu, kaže da je sretan da se ponovno vraćamo u normalnu i da se Hrvatska pokazala kao discipliniran narod, narod koji ima odgovornost te da sport ima ipak budućnost.

Također, smatra da su ljudi sada u strahu i da će možda prvih nekoliko mjeseci biti promjena i neće biti isto kao prije, ali vjeruje da će se to brzo normalizirati. Ističe da će se možda samo resetirati sve cijene. S obzirom na situaciju smatra da će se sada pronaći više mjesta za mlade igrače, iako bi i do sada pohvalio naše klubove s davanjem šanse mladim igračima.

Jedina stvar koju u zadnje vrijeme primjećujem je da su mladi igrači postali s 21 ili 22 godine, a to više nije mladi igrač. Mladi igrači su za mene do dvadesetih godina. Sada vidim da se kod nas priča da je mladi igrač s 24 ili 25 godina, a to nisu mladi igrači. I sada tu možda treba napraviti nekakvu odluku treba li tog igrača koji ima 24 maknuti i dati nekome od 17 godina dati prostora.

S druge strane kaže da je fenomenalno što Osijek radi, misleći na izgradnju stadiona jer po njemu to je jedan pokazatelj da se može u Hrvatskoj graditi. Isto tako ističe da mi ne možemo reći vrijednost sreće koju nam pruža sport te da se u sport isplati ulagati jer nam vrati. U nastavku emisije ugostili smo Direktora KK Cibone Domagoja Čavlovića koji otkriva zašto je poslao sve ljude iz radne zajednice, uključujući trenera Ivana Velića, na burzu.

U plivačkim minutama, Nikola Obrovac o svojim budućim ciljevima te odbojkaška reprezentativka Matea Rajković, koja je na samom kraju razgovora istaknula kako odlazi nakon 12 godina iz Mladosti.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *