Ante Baković: „HOS je prvi donio odluku i svi Savezi će nas slijediti!“

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o prekidu svih odbojkaških ligaških natjecanja ove sezone zbog epidemije koronavirusa, a prvaci muške i ženske Superlige odlučeni su prema zatečenom stanju na ljestvici.

Mi smo kao dobre sluge svoga sporta sazvali Upravni odbor i ono je jednoglasno nakon trosatne rasprave donijelo odluku o prekidu prevenstva. Motiv nam je bio jedan jedini i isključivi, a to je zaštita zdravlja i života djece. – objašnjava predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković

Ističe da im je puno važnija sigurnost i život djece od bilo kakvih prvaka:

Dragom Bogu će bit svejedno tko će biti prvak Hrvatske u odbojci, košarci, rukometu, vaterpolu ove godine. Najbitnije je zdravlje svih da ne dođe do nesagledivih posljedica  koje se mogu dogoditi, a vidimo da se to događa u europskim sportovima, da ima puno zaraženih i ako krenu i smrtni slučajevi to će biti katastrofa.

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković kaže kako im nije preostalo ništa drugo nego proglasit prvenstvo završenim jer tvrdi da niti jedan savez neće odigrati do kraja sezone niti jednu utakmicu. Također, svi će savezi donijeti odluke slijedeći ih u narednih desetak dana. Što se tiče odbojke u ostatku Europe, 17 relevantnih federacija je prije njih donijelo odluku o završetku prvenstva i svih su jednoglasno uzeli isti model, a to je da se prizna tablica koja je bila trenutna u tom trenutku.

Dotaknuo se i Mire Pavlovića za kojeg kaže da je jedan od najbitnijih ljudi u kotaču odbojke. Tvrdi kako Miro Pavlović ne dolazi na sjednice Upravnog odbora niti ne odgovara na njihove e-mailove te mu stoga moraju dostavljati sve materijale nakon sjednice:

On je trebao kao dobar domaćin u svom klubu biti na sjednici Upravnog odbora i onda tu izreći svoje stavove, a ne ih iznositi putem medija. Ovo nije stav Ante Bakovića, ovo je stav Upravnog odbora HOS-a, koji je jedan i jedini zadužen relevantan voditi natjecanja odbojkaška u Republici Hrvatskoj!

 

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *