Borba za vlast u Sportskom savezu grada Zagreba! Dragaš na odlasku…(video)

Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba, sazvao je za danas sjednicu Upravnog odbora. No, pitanje je hoće li se ta sjednica uopće održati. Kako bi sve odluke bile pravovaljane, mora biti najmanje sedam članova. Ono što se događa jest činjenica da Dragašu istječe mandat u prosincu ove godine te da se, kako je sam rekao, neće kandidirati za novi. Novi kandidat je Vjekoslav Šafranić, nekadašnji sjajni karatist, iza kojeg stoji većina članova sadašnjeg Upravnog odbora. Kako Grad Zagreb radi proračun za 2022. godinu u rujnu, nova postava želi da u pregovore uđu oni, a ne Dragaš koji ionako odlazi. I zato je Nadzorni odbor sazvao Upravni odbor prije nekoliko tjedana i donio odluku da se izbori naprave što prije, krajem kolovoza. Nova struja nudila je Dragašu rješenje da ode na miran način. Pitali su ga otvoreno želi li se kandidirati za novi mandat, a Dragaš je odlučno rekao da neće. Kako se o proračunu razgovara u rujnu, a riječ je o 135 milijuna kuna, nova struja želi biti spremna i želi da novi predsjednik uđe u pregovore. Ipak nije to mali novac, to je novac o kojem ovise stotine zagrebačkih trenera, samo ih u Zagrebačkom nogometnom savezu ima više od osamdeset.

Nadzornog odbora Sportskog saveza Grada Zagreba reagirao je priopćenjem:

Očitovanje glede videosnimke objavljene na vašem youtube kanalu dana 11. kolovoza 2021. pod nazivom Borba za vlast u Sportskom savezu grada Zagreba! Dragaš na odlasku… 

Poštovani, 

Sa žaljenjem konstatiramo da je vaš youtube kanal prenio izjavu g. Nikole Dragaša s njegove konferencije za tisak od dana 11.08.2021. godine. 

Ovime je Nadzorni odbor Sportskog saveza Grada Zagreba primoran uslijed navedenog obraćanja javnosti g. Nikole Dragaša od dana 11.08.2021. godine reagirati na neistine i laži, klevete i uvrede koje je, na našu žalost, iznio dotični u svojstvu Predsjednika SSGZ-a. 

Naime, Nadzorni odbor Sportskog saveza Grada Zagreba je od siječnja/veljače ove godine pod stalnim pritiskom Predsjednika Dragaša da se istome izmjenama/dopunama postojećeg Statuta SSGZ-a, a koje je trebao prema njegovoj želji predložiti upravo NO SSGZ-a, osigura pozicija doživotnog počasnog predsjednika SSGZ-a uz doživotnu naknadu od 3.000,00 kn mjesečno neto kao naknadu za njegov minuli rad. NO SSGZ-a je u više navrata odbio poduprijeti navedena traženja iako je Predsjednik Dragaš zakazivanje (izvanredne) izborne Skupštine SSGZ-a uvjetovao upravo navedenim osobnim beneficijama. NO SSGZ-a je posljednji puta dana 14.04.2021. godine odbio ta i takva traženja Predsjednika Dragaša, te je nakon što je bilo izvjesno da će Predsjednik Dragaš odugovlačiti sa sazivanjem nužne (izvanredne) izborne sjednice Skupštine SSGZ-a, odlučio pokrenuti samostalno postupak izbora za tijela SSGZ-a svojom odlukom od dana 02.08.2021. godine. Suprotno navodima Predsjednika Dragaša, to je NO SSGZ-a pokretanjem izbornog procesa dana 02.08.2021. osigurao da se izbori za sva tijela SSGZ-a održe početkom mjeseca listopada 2021. godine, a što, opet suprotno neistinama koje iznosi Predsjednik Dragaš, ostavlja svim zainteresiranim kandidatima dovoljno vremena za kandidiranje, izradu plana rada, kao i predizbornu promidžbu. S druge strane NO SSGZ-a je svojim postupanjem osigurao da udružene članice SSGZ-a pravovremeno izaberu svoje nove legalne i legitimne predstavnike koji će ih predstavljati prilikom pripreme i usvajanja novog Plana i programa javnih potreba za 2022. godinu. 

NO SSGZ-a smatra da javnost ne treba opterećivati dodatnim obavijestima o neslaganju tijela 

Uz sportski pozdrav, 

NO SSGZ-a i predsjednik NO SSGZ-a – g. Vjekoslav Šafranić 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *