Brleković: Stvari su još gore nego to Mamić priča! Šuker? Njega sve ovo ne zanima

U zadnjoj su emisiji gostovali Marijan Vlak, Ivan Brleković, Večernjakov novinar Mladen Miletić, te Mario Zorko, bivši glavni urednik Sportskih novosti. Glavna tema bila je naslonjena na Dinamo, odnosno Zdravka Mamića o čijem je slučaju Zorko istaknuo:

– Ovo je nezabilježen slučaj od naše neovisnosti. Jednog dana pamtit ćemo da je jedan sportski dužnosnik pokrenuo nadrealne stvari i pitati se kako je to moguće u jednoj ozbiljnoj državi… Ivan Brleković kazao je:  – Radio sam u svim vitalnim segmentima hrvatskog pravosuđa i usudio bih se kazati da je situacija još gora nego što to ovih dana javnost može čitati i vidjeti. Zato čovjek dobije volju povući se i pobjeći. Na temelju istog činjeničnog stanja, jedno vijeće vam dosudi ovako, a drugo sasvim drugačije. Nitko ne odgovara ni za što. Sucima zapravo nitko ništa ne može. To je najveći problem. Oni su se izdvojili u posebnu, nedodirljivu kastu… Jesu li ovom aferom uzdrmani temelji države? – Koliko je Watergateom uzdrmana Amerika, toliko je ovom aferom Hrvatska. Nedopustivo je da to ovako ostane, mora se nešto poduzeti. Hrvatsko pravosuđe je rak-rana našeg društva. Od toga se mora početi… – kazao je Brleković. Zgodno je dometnuo Mladen Miletić:

– Mamić je vodio tri rata, protiv navijača, medija i države… Onog trenutka kada je počeo mahati papirima tvrdeći da će uzdrmati temelje države, nastao je problem. To niti jedna država ne voli… A gdje je Davor Šuker? – Ne znam ima li HNS predsjednika uopće – pita se Zorko, a Brleković dodaje: – Davor Šuker je britanski državljanin, on živi u inozemstvu i mislim da uopće ne zna što se događa u hrvatskom nogometu…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *