Darko Antunović: „Odbojkaški savez nije trebao tako brzo zaključiti prvenstvo!“

Mladostaši nisu zadovoljni odlukom saveza; u ženskoj konkurenciji prvakinje su odbojkašice HAOK Mladost, a u muškoj odbojkaši OK Mladost Ribola Kaštela. S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje, iz kvote od 12 klubova u muškoj te 10 klubova u ženskoj konkurenciji, u sezoni 2019/2020 neće biti ispadanja, a broj klubova u nadolazećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga.

Naravno da nas je šokirala. Šokirala nas je jer smo svi mi sportaši i radimo u sportu i želimo da se to na kraju sve sportski završi. Smatramo da odluka nije korektna, već da je to preuranjeno da se 17. ožujka donese takva odluka. – komentirao je odluku saveza Darko Antunović

Naglašava da je odbojka u zadnjih nekoliko godina napravila puno stvari te smatra da je Mladost u zadnjih pet sezona napravila veliki iskorak u odnosu na situaciju koja je bila prije. Ističe da na sjednici Upravnog odbora, na kojoj je bio i dopredsjednik saveza Miro Pavlović, nije bila riječ o ukidanju prvenstva:

Nije problem da se prekine prvenstvo, ali da se to napravi bez konzultacijama s klubovima, to je meni nešto nepojmljivo u ovakvoj situaciji. Da se odluči prvak na temelju dvije odigrane utakmice, to prvi put čujem.

Darko Antunović govori da je predsjednik poduzeo korake gdje će njihova pravna služba potražiti mišljenje od Hrvatskog olimpijskog odbora i od Središnjeg državnog ureda za sport i onda će se prema tome i dalje ponašati te postupati.

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *