FIFA preporuča da se odgode sve utakmice u ožujku i travnju

Zbog trenutne situacije koja se odnosi na koronavirus, Uprava Vijeća FIFA-e odlučio je da se opća nogometna pravila neće primjenjivati ​​za nadolazeća međunarodna okupljanja u ožujku/travnju. Situacija se brzo razvija u svijetu, a razna međunarodna putovanja su pod ograničenjem.

FIFA razumije da održavanje utakmica u trenutnim okolnostima može ne samo predstavljati potencijalne zdravstvene rizike za igrače (i širu javnost), već će najvjerojatnije i ugroziti sportski integritet takvih utakmica u onoj mjeri u kojoj se određeni timovi mogu nositi s time, dok drugi ne mogu.

Da bi se izbjegli nepotrebni zdravstveni rizici, a također i situacije potencijalne sportske nepoštenosti, preporučujemo da se sve međunarodne utakmice koje su ranije predviđene za ožujak i travanj sada odgađaju do trenutka kada se mogu održati na sigurnom i u sigurnom okruženju. Vrijedi za igrače i za širu javnost.

Mečevi kvalifikacija za FIFA-in Svjetski kup u Aziji i Južnoj Americi već su odgođeni nakon savjetovanja između FIFA-e i Konfederacija.

U dogovoru s konfederacijama i relevantnim dionicima, FIFA će proučavati mogućnosti zakazivanja bilo kojih odgođenih utakmica i uvjerena je da će se uz dobru volju i fleksibilnost sa svih strana pronaći odgovarajuća rješenja, koja će omogućiti da se utakmice održavaju u dogledno vrijeme i s minimalnim smetnjama.

Radimo u uskoj suradnji s relevantnim nacionalnim i međunarodnim tijelima za javno zdravstvo (ponajviše sa WHO) i uzimajući u obzir stručne savjete koje smo dobili po tom pitanju, smatramo da je ta mjera te preporuka najprikladnija i najodgovornija u ovim trenutnim okolnostima. – prenosi FIFA

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *