Koronavirus gasi sve; cijela slika oko sporta je pod velikim upitnikom (video)

Širom svijeta otkazuju se sportska natjecanja zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusa. Epidemija se proširila cijelim svijetom i sada je zabilježeno više od 140 tisuća slučajeva zaraze.

Također, tako i sport, ali i sportaše generalno nije zaobišlo. Koronavirus gasi sve, neće se igrati  HNL; otkazan je tenis na šest tjedana; EHF je prebacio Kup i Ligu prvaka; UEFA sazvala sastanak za utorak; Euroligaška sezona za žene je prekinuta; odgođene rukometne kvalifikacije za Olimpijske igre; bez NBA-a bar mjesec dana; otkazano SP u skijaškim skokovima; prekinuta ABA liga…

Iz Italije koja je najviše pogođena javio nam se dr. Sandro:

Za tjedan dana do dva dosegnut ćemo vrh i ako nećemo imati dovoljno sredstva, nećemo znati kako zbrinuti pacijente. Ovdje je doslovno rat.

S drug strane nitko ne zna što nas sa sigurnošću što nas očekuje i nakon ta dva tjedna kada prođu. Igranje pred praznim tribinama donekle je davalo nadu da se sport može oduprijeti, no ovo nije šala. Većina klubova raspustili su svoje sastave na neko vrijeme.

Živim na ovom planetu i želim svima da budu sigurni i zdravi, ali moje mišljenje o koroni je nevažno. Ako netko kaže igrat će se nogomet, smatrat ću da su pametni ljudi donijeli odluku da se može igrati nogomet. Ja neću mijenjati odluku. – izjavio je Jürgen Klopp.

Veliki financijski gubici već su prisutni, a mogli bi biti dramatični jer ona najveća i najvažnija natjecanja tek su pred nama ili bi trebala biti. Na kraju jedno je sigurno sport, sportaši, djelatnici koji sudjeluju u kreiranju sporta u svim sferama morat će se prilagoditi novonastaloj situaciji.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *