HNS aktivan u vrijeme pandemije koronavirusa

Hrvatski nogometni savez kontinuirano je aktivan po pitanju problematike vezane uz epidemiju koronavirusa te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Stoga, u priopćenju stoji da su upravo u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport.

Također, HNS prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom. Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija g. Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport g. Tomislavu Družaku.

S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori