Hrvatski dragulj: Briljirao Marin Ljubičić u 83. minuti

U pozadini prekrasne Armenije, hrvatska U-21 reprezentacija ostvarila je odlučujuću pobjedu od 1-0 nad Bjelorusijom zahvaljujući kasnom golu talenta u usponu Marina Ljubičića. Kada se 21-godišnji napadač upisao u strijelce u 83. minuti, ne samo da je osigurao ključna tri boda momčadi Dragana Skočića, već je dodatno zaokružio svoju obećavajuću karijeru.

Treći Ljubičićev pogodak u ovom pretkolu ponovno je pokrenuo raspravu o njegovim sposobnostima, posebice imajući u vidu njegove konstantne nastupe u puno jačoj ligi od Prve hrvatske nogometne lige (HNL).

Iako je Hrvatska imala brojčanu prednost u preostalih 10 minuta utakmice, bilo je teško probijati bjelorusku obranu sve dok Ljubičić nije odlučno intervenirao. Mladi napadač postao je tračak nade za U-21 reprezentaciju, dokazavši sposobnost postizanja golova na važnim gostovanjima.

Naime, njegov niz pogodaka uključivao je odlučujuće golove na Farskim Otocima i u Grčkoj, od kojih je potonji postigao samo tri minute nakon što je ušao kao zamjena. Njegov nedavni golgeterski uspjeh proširio se i na prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, gdje je zabio svoj četvrti gol u posljednje četiri utakmice.

Ljubičićev uspon u vrh hrvatskog nogometa znak je povratka u odličnu formu koju je pokazao u dresu LASK-a prošle sezone. Mladi napadač započeo je karijeru u Hajduku na posudbi prošlog ljeta u LASK-u.

Njegove izvedbe bile su toliko impresivne da je LASK odlučio uložiti 2.9 milijuna eura u zimskom prijelaznom roku kako bi mu se osigurao stalni posao, čime bi se aktivirala odštetna klauzula u njegovom ugovoru.

Marin Ljubičić je 2021. godine potpisao za splitski Hajduk, gdje je ostao godinu dana i prešao u LASK.

Ova statistika dovoljno govori o Ljubičićevom utjecaju u austrijskoj Bundesligi. Za LASK je upisao 53 nastupa u svim natjecanjima, postigao 20 golova i upisao 4 asistencije.

Ove brojke su značajne s obzirom na jaku suprotnost između austrijske Bundeslige i hrvatske Prve nogometne lige. Financijska snaga, infrastruktura i ukupna kvaliteta nogometa austrijske lige na potpuno su drugoj razini od HNL-a.

Ljubičićeva sposobnost da zablista u takvom natjecateljskom okruženju odražava ne samo njegov osobni talent, već i njegov potencijal za rast u hrvatskom nogometu. Austrijska Bundesliga odavno je poznata po svojoj konkurentnosti na europskoj sceni, a Ljubičićev uspjeh tamo dodatno naglašava potrebu priznavanja uspjeha izvan domaće lige.

HNL djeluje kao plodno tlo za mlade talente, omogućujući igračima poput Ljubičića da pokažu svoje vještine na međunarodnoj sceni i doprinesu rastu hrvatskog nogometa. Put od Bundeslige do međunarodne pozornice bio je inspirativna priča dok Ljubičić nastavlja biti na naslovnicama zbog svojih izvanrednih nastupa sa svojom U-21 reprezentacijom.

Uspjeh mladog napadača ne samo da je ojačao šanse Hrvatske u tekućim kvalifikacijama, već ga je i etablirao kao buduću zvijezdu spremnu dati veliki doprinos na vrhunskoj razini. Svakim pogotkom Ljubičić ne samo da osigurava pobjedu; On utire put u bolju budućnost hrvatskog nogometa.

Odgovori