Trijumf Hrvatske: Ante Budimir osigurao kvalifikacije za EURO 2024

Hrvatska nogometna reprezentacija uzbudljivom utakmicom posljednjeg kola protiv Armenije plasirala se na EURO 2024. u Njemačkoj. Odlučujući trenutak dogodio se u 43. minuti, kada je konačno probijena armenska obrana, često opisivana kao “bunker”.

Borna Sosa je precizno ubacio, a sigurni Ante Budimir znalački glavom pospremio u desni kut gola, oduševio cijeli stadion i zabilježio pobjedu Hrvatske od 1:0. Strijelac Ante Budimir dao je kratku izjavu o svojoj ključnoj ulozi u osvajanju svog mjesta, izražavajući svoju radost i jedinstvenu perspektivu koju je njegova obitelj donijela u njegova postignuća na terenu. “Hrvatska će ponovno sudjelovati na velikom turniru i sretan sam što sam uključen. Za mene kao napadača nema ništa bolje nego zabiti gol”, rekao je Budimir.

Duhovito je dodao da, iako su mu supruga i baka podrška, ponekad im je teško razumjeti zamršenost igre. Budimir je istaknuo stratešku sposobnost momčadi i istaknuo učinkovitost brzih kornera. “Bilo je opasno kad smo odmah skrenuli iza ugla. Borna nas je brzo prešao tako da smo znali gdje napasti”, objasnio je. Ova sinergija i taktička svijest pokazale su se ključnima u slomu snažne armenske obrane.

Put do ovog trijumfalnog trenutka nije bio lak za Budimira, koji je govorio o pomiješanim emocijama koje je proživljavao prije povratka u reprezentaciju. “Imao sam pomiješane emocije dok nisam bio u reprezentaciji. Profesionalno sam bio strpljiv, radio sam na sebi, vraćao se u formu i čekao priliku”, otkrio je.

Ante Budimir 2022. godine izabran je za najboljeg nogometaša mjeseca u Španjolskoj

Balansirajući profesionalni i navijački aspekt svog identiteta, Budimir je istaknuo svoju nepokolebljivu podršku Hrvatskoj i u teškim vremenima. Dok se fokus pomiče na nadolazeće Euro 2024., Budimir je odisao povjerenjem u hrvatsku konkurentnost na velikoj pozornici.

Hrvatska je uvijek konkurentna na velikim natjecanjima. Znamo što želimo i ne sumnjam da će tako biti i u Njemačkoj”, ustvrdio je.

Uvažavajući izazove koji su pred nama, Budimir je istaknuo opredijeljenost momčadi da daju sve od sebe na terenu. Hrvatska će ovim kvalifikacijama upisati svoj sedmi nastup na UEFA Europskom prvenstvu, a do sada je sudjelovala 1996., 2004., 2008., 2012., 2016. te na paneuropskom prvenstvu 2021. godine. Jedini EURO koji su propustili bio je 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

Bogata povijest i iskustvo hrvatskog tima čine ga sjajnim kandidatom za bitku koja nas čeka od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine. Iako Budimir uživa u sjaju svog najdražeg pogotka u karijeri, ipak je suzdržan i priznaje da će uskoro ponovno preuzeti obveze prema klubu.

No za sada Hrvatska i njezini navijači uživaju u iščekivanju i uzbuđenju još jednog uzbudljivog putovanja na europskoj pozornici.

Odgovori