Ivan Katanušić za Sport nedjeljom: „Vanjski dio za bacanje nam je jako loš“ (video)

Ivan Katanušić je hrvatski atletičar rodom iz Imotskog. Bez noge je ostao odmah nakon rođenja.  Zbog tromboze mu je u splitskoj bolnici amputirana desna noga. Ovaj heroj je prohodao uz pomoć proteze već s navršenih deset mjeseci. Ivan je osvajač srebra na Seniorskom prvenstvu Hrvatske za osobe bez invaliditeta u disciplini bacanja diska. Sada se sprema za Tokio, a kako teku pripreme otkriva:

U prvom mjesecu ušli smo u predbazični dio. Prošle godine sam jako puno napredovao tehnički, ali bio je jedan problem koji nas konstantno prati, a to je problem prijestupa. Mislio sam da je to nemoguće ukloniti zbog moje desne potkoljenice, koje nema i proteze. Međutim, uspjeli smo složit tehniku i manje više trener govori da je i za zdrave ta tehnika vrhunska.

Izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić prisjeća nas:

Trenutno imamo četiri kvote, dobivene na osnovu medalja dobivene sa svjetskog prvenstva iz Dubaija. Sad čekamo kvalifikacijske tablice, s 1.4.- tim se zatvaraju i tu bi trebali dobiti barem 3 kvote po nekoj mojoj procjeni.

S obzirom na to da Ivan Katanušić trenira na Sveticama koje su sada jedno veliko gradilište, ističe kako uvjeti i nisu baš „bajni“. Najveći problem je zima, a zbog čega otkriva u prilogu ispod teksta.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *