Lucija Mlinar: „Na svakom koraku osjeti se kako Mađarska ulaže u sport!“ (video)

Lucija Mlinar stigla je avionom iz Njemačke koja je također zbog udara zloglasnog virusa, morala na dvotjednu izolaciju koja je sada već prošla. Nakon što je dobila raspust u njemačkom bundesligašu Dresdenu, 24-godišnja hrvatska reprezentativna odbojkašica pronašla se je u jakoj njemačkoj ligi koja je ipak puno jača od Mađarske, Belgijske i Hrvatske lige u kojima je ranije gradila karijeru. Ono što se ipak ne zaboravlja su trofeji i vrijeme koje je provela u Mađarskoj  gdje se pod palicom predsjednika Orbana ulaže u sport.

Za vrijeme koronavirusa Lucija Mlinar ne posustaje, već redovito trenira. Smatra da ako želiš napraviti dobar trening da ga onda i možeš odraditi bilo gdje bez obzira na to je li trener pored tebe ili se nalaziš u dvorani:

Naša je dužnost da pokušamo pronaći što više načina da ostanemo donekle u u dobroj formi. Tako da imam svoju trenericu, koja mi svakodnevno šalje online programe i pokušavam svaki dan vježbati. Tu i tamo odem i u prirodu kad vidim da ima manje ljudi, pa odradim kardio. Snalazim se kao i svi.

Osvrnula se i na svoje vrijeme u Mađarskoj u kojoj je bila dvije godine. Kaže da se u Mađarskoj jako puno ulaže u sport:

Mi kao cijela odbojkaška liga i kao odbojkaška ekipa, osjetili smo kako se svakih pola godine nanovo ulagalo i o velikim projektima pričalo. Vjerujem da je to vrhunska stvar za Mađarsku bila i bit će i time se možemo i mi ugledati i sve neke druge države, koje možda nemaju toliki poticaj Vlade vezano za sport.

Nadodaje kako Mađarska nije velika zemlja, ali imaju ljude koje jako vole sport te imaju jako puno talentiranih sportaša i ono najvažnije ulažu u sport. Kako Orbana doživljavaju domaći sportaši, otkriva:

Vrhunski, ja vjerujem da su svi tom čovjeku zahvalni. Napredujemo i mi kao igrači, ako nas netko s tako visoke pozicije potiče da budemo bolji.

Na pitanje kakva je budućnost Hrvatske ženske odbojke po njenom mišljenju, odgovara:

Mi svi vjerujemo, a mislim da je to za početak jako bitan temelj. Snašla nas je smjena generacije, to je bilo logično za očekivati. Vodimo se time da su prije nas reprezentaciju igrale vrhunske igračice. Ugledamo se na to i ne preostaje nam ništa drugo. Mi vjerujemo, dati ćemo sve od sebe, raditi ćemo, trenirati ćemo i ja vjerujem da je jedna svjetla budućnost Hrvatske odbojke ispred nas.

Odbojkaški klub Mladost je osvojio naslov prvaka, no prvenstvo se nije odigralo. Prema svojem iskustvu drugih liga, Lucija Mlinar komentirala je li trebalo prekinuti ligu ili pričekati još malo s odlukom:

Ja jednostavno vjerujem da je Ante Baković, predsjednik saveza, u tom trenutku odlučio što je on smatrao najbolje za cijelu Hrvatsku odbojku. Možda se i on vodio time kako su druge lige završile.

Za kraj poručuje svima da ostanemo doma te da slušamo Stožer civilne zaštite RH.

 

Cijeli intervju pogledajte u donjem videu.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *